Du har kanskje hørt hitene «Du fortenar ein som meg» eller «Fuck deg, helsing 90-talet» på repeat på NRK P3 det siste året. Nå kommer hit-spesialisten til Østsia for å sjarmere studentene.

27-åringen fra Geilo har fått en stadig mer sentral rolle som nykommer i musikkmiljøet den siste tiden, og dukket opp på store festivaler som Slottsfjell og Øya sist sommer. Musikken til Kvammen har fått merkelapper som «moderne bygdemusikk» og «viserock», og bærer et eget særpreg med kombinasjonen hallingdialekt, gitarspill og fengende pop-melodier.

Artister som blant annet Bob Hund, Neil Young og Stein Torleif Bjella er inspirasjonen bak musikken til Daniel Kvammen. Han forteller at han alltid har vært interessert i musikk, og som ung gutt spilte han i flere band – blant annet i et punkrockband – før han til slutt landet på en mer tradisjonell og jordnær stil med innslag av pop og gitarspill. Han markerte seg særlig under By:larm i 2015, og hallingdølen er kjent for sin unike utstråling og energi under opptredener.

I 2015 slapp han albumet Fremad i alle retninga, som førte til nominasjon i klassen beste tekstforfatter under Spellemannprisen samme år. Kvammen er en mann i særklasse som definitivt er verdt å få med seg når han opptrer på Østsia 17. mars! Vi gleder oss.

Tekst: Nora Nussle Torvanger
Foto: Anne Valeu/pressebilde

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.