Fredag 28. april spiller det norske bandet Death by Unga Bunga på Østsia. Bandet kommer opprinnelig fra ”garasjerock-byen” Moss, og leverer en god miks av garasjerock, psykedelia og powerpop. ”Energisk” er et ord som fint beskriver musikkstilen til bandet, og etter en nærmere prat med vokalisten, Sebastian Ulstad Olsen, er det ingen tvil om at du burde sette et stort kryss i kalenderen for den kommende konserten.

Death by Unga Bunga ble stiftet i 2007 og den originale inspirasjonen for navnet kom fra The Mummies, et band som mossegruppa også liker veldig godt. Noen vil kanskje stusse over navnet hvis man kjenner til vitsen bak. Ulstad ler når han forklarer at de opprinnelig ikke visste betydningen av ”death by unga bunga” den gangen i 2007.

– Vi bestemte ikke navnet på grunn av vitsen for å si det sånn! Vi visste ikke om den i begynnelsen faktisk. Den er jo i grunnen veldig grov, og ikke noe særlig pen akkurat…

Det internasjonale bandet har nylig vært på en lang turné i USA og henter for tiden også mye inspirasjon fra amerikanske artister og rockeband som blant annet Mike Krol og Sheer Mag.

Merker dere forskjell på publikum I USA i forhold til Norge?

– Njaa, ikke så veldig, egentlig. Publikum er ganske likt i hele verden. I forhold til Oslo så er de mye mer engasjerte da, men et unntak er Bergen – der er publikum ganske crazy.

Kan du huske en spesiell konsertopptreden som skiller seg ut?

– Vi hadde en konsert i Lisboa i 2013 som var spesielt kul – helt crazy faktisk. Vi spilte på en kjempeliten klubb i gamlebyen og hadde ikke noen megaforhåpninger, men det ble jo helt stappfullt, så folk måtte stå oppå scenen sammen med oss mens vi spilte. Er ellers alltid gøy med ”stappa sjappe” og folk som er litt fulle, og det skjer jo innimellom det.

Det er umulig å ikke bli nysgjerrig: Avslutningsvis spør jeg om bandet har en favorittlåt de liker aller best å spille live.

– Ja, det har vi faktisk! Pleier å være en av de siste låtene i settet, sier han hemmelighetsfullt. Vi kommer til å trikse litt og vi har en slags koreografi…mer kan jeg ikke si.

Med andre ord er det bare å glede seg til Death by Unga Bunga inntar scenen på Østsia fredag den 28. april.

 

Tekst: Julie Lind Omstad

Foto: Ingrid Pop

 

 

 

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.