På en søndagskveld finnes det ingen steder i Kristiansand som har mer liv enn Charlies bar.

På scenen finner du fast Christer Wold Sundstør, Didrik Dahlgren Hanssen, Fredrik Jakobsen, Thomas Askeland Svendsen og Maria Elise Thorkildsen

Bare flaks er en stand-up impro-gruppe som alltid byr på noe nytt. I løpet av årene har gruppen fått det tidligere medlem Yngvar N. Skuland sier er nye medlemmer i familien.

Startet med 30-40 medlemmer

– Ingen har sluttet, men noen av oss har måttet flyttet av ulike grunner, men vi er fortsatt med, forteller han.

Yngvar er en av dem som har gått videre til andre ting, men er mer enn gjerne med om han er i byen.

Didrik forteller at han er adoptivsønnen foreldrene tok inn etter at barna flyttet ut fordi redet var tomt. Han støtter at de to som har gått videre er en like stor del av Bare Flaks som de vi ser på scenen på Charlies hver søndag.

Hvordan dette ble en fast greie på Charlies er ikke friskt i minne hos noen av dem, men hvordan det hele startet er veldig klart.

– Vi holdt på med impro-teater på universitet og etter en liten stund startet vi en gruppe på Facebook hvor det var 30-40 medlemmer. Fredrik var administrator og det var oss gutta som startet dette som alltid var igjen. Vi gjorde litt ekstra ut av det, forteller Yngvar. Fredrik legger til at de hadde et mål om at det skulle bli et show.

Få kvinner, men noen

Og show har det vært siden. Siden 20. januar 2013 har de fått folk i alle aldre til å trekke til Charlies på en søndag kveld hvor du ofte må komme to timer før showstart for å få en god plass.

De feiret akkurat sin tohundrede forestilling og fem år etter vet de ikke om de noen gang har lyst til å slutte med showet de har blitt så glad i.

Det har vært gjester på scenen, men få kvinner. Nå har showet som har vært testosteron drevet siden 2013 fått en kvinne med på laget. Maria Elise Thorkildsen er sjefen for musikken og har brakt en ny sjel inn i gruppen. Søndag 26. november fikk vi se henne på scenen for første gang og hun skuffet virkelig ikke.

– Jeg føler meg litt beæret av å få være med. Fredrik er jo kjæresten min, men resten av disse gutta er fantastiske, sier Maria mens hun smiler og ser rundt på gjengen hun tydelig har blitt en viktig del av.

– Hvis jeg er fosterbarnet så er Maria blitt tanten som har flyttet inn hos søsteren sin, forteller Didrik med et stort smil.

Vi håper disse menneskene aldri slutter å gi oss søndagen fri for alvorlige ting og Fredrik har til dags dato ikke mistet et eneste show. Han har stått på scene hver søndag og fått oss alle til å le med blant annet ordspillene sine vi aldri får nok av. De kan ikke si om de noen gang kommer til å slutte. Thomas forteller at de fortsetter så lenge noen av dem er i byen og folk kommer for å se dem. Fredrik fortsetter:

– På den ene siden håper jeg Bare flaks lever i hundre år, men på den andre siden så vil jeg ikke at det skal leve uten meg.

Tre ganger Kilden

De har tydelig blitt avhengig. For publikum er det en god avhengighet, og det virker som herrene savner det når det er andre ting å gjøre.

– Når det var sommerferie var det noe som manglet på søndagene, sier Didrik

– Det siste halvåret har dere hatt flere gjester enn vanlig. Hvordan har dette vært?

– Det skaper jo en ny dynamikk mellom mennene på scenen, forteller Camilla før Didrik bryter inn.

– Jeg så 124 show før jeg ble med, og det ble jo litt likt etterhvert. Selv om showene er nye hver gang kan du få følelsen av at dette har jeg sett før. Så fort det er en ny en på scenen forsvinner den følelsen.

– Vi må holde det litt spennende, sier Thomas.

Gjengen har gjort mye som gruppe ved siden av showet på Charlies, for eksempel KrimPro og Endelig helg. Nå er de aktuelle med Improkampen som har sin trejde runde på Kilden den 20. desember, men det stopper nok ikke der. Hva denne gjengen finner på neste gang kan vi bare vente i spenning på.

Tekst: Mia Wright
Foto: Didrik Rud

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.