Vi fikk skikkelig sansen for dem under Sørveiv og nå skal de spille igjen i Kristiansand. Det nye albumet ¨Humans¨ kom 20. april, og det er bare å glede seg til å høre på det.

Unikum har tatt en liten prat med Oda Ulvøy og Nickolas Oscar Van Eck for å høre hva de tenker om musikertilværelsen. Oda er vokalisten i bandet, mens Nicholas er gitarist.

Første album ute

– Hvordan har tiden siden navneskiftet og første singel vært?

– Det har gått fort. Det er jo snart halvannet år siden og det har skjedd mye siden da. Det er nesten vanskelig å henge med, forteller Nickolas før Oda forsetter å fortelle at de på en måte har blitt litt voksne nå.

– Når jeg tenker på Kelvin så tenker jeg at de er litt små, men nå føler jeg vi er mer modne og blitt mer fagfolk.

For et år siden fortalte bandet at de hadde skaffet seg et ritual med å prøve å imponere hverandre på scenen under konserter. Nicholas forteller at dette er fortsatt noe de gjør og at Oda og han vinner mest.

– Kanskje ikke i like stor grad og vi glemmer ofte å stemme etter konserten på hvem som vinner, men dette er noe vi gjør.

Handler om å være seg selv

Oda sier at det er en god måte å holde seg engasjert på om det er lite folk i salen.

Dette er en gruppe som har holdt sammen noen år nå, men de er forskjellige mennesker. Så når jeg spør dem om musikk som inspirerer, får vi selvfølgelig høre at man får fem forskjellige svar om man spør alle, men Oda lager en liten liste.

– Hvis vi skal prøve å få med alle så blir det vel Carpark North, Mew, Gabrielle, Radiohead og Susanne Sundfør. Det er nok der mye av musikken vår ligger.

I am K spiller en symbiose av pop-rock og electronica. Det er en varme over låtene som gjør at du både vil slappe av og danse. Det nye albumet er ingen unntak. For Oda er det nesten ingen tvil om at ¨Still the same¨ er en av favorittlåtene, men for Nicholas er det et todelt svar.

– Det er vanskelig å finne en favorittlåt på albumet. Min er nok ¨Humans¨, men hvis jeg får lov til å ha et favorittparti så blir det i låta ¨Glowing in the dark¨. Der blir ting sykt heftig og alt er helt crazy, og det syntes jeg er stas.

Oda forteller at låtene handler om å være seg selv, stå opp for hvem du er og ikke føle behovet for å følge et image du blir presset inn i. Musikken er pop, men de har fortsatt noen litt mer rocka låter. Nicholas fyller på med at musikken passer for alle som liker norsk musikk eller det som går på radioen.

– Vi har kanskje litt flere detaljer i musikken enn den vanlige popen, sier han.

Vil spille i Nord-Norge

Det nye albumet er har samme stil som hva vi har hørt fra bandet tidligere. Litt mørkt, like varmt og med de lyse tonene til Oda får låtene sitt særpreg.

Bandet har en skikkelig turné foran seg og gleder seg veldig til festivalsesongen. Oda forteller hun har et ekstra mål for sommeren:

– Jeg skal bade på alle konsertstedene. Kanskje ikke før sommeren er i gang og det er juni, men det er et mål for meg.

De har forskjellige steder de gleder seg litt ekstra til. For Nichlas er det Magaluf og for Oda er det Utkant-festivalen, men moro skal de nok ha det overalt. For Nicholas er også turen på vei til en spillejobb moro.

– Det å sitte i bilen sammen med bandet og kjenne forventingene er en stor del av det.

Nicholas forteller at om et år fra nå er de godt i gang med slippet av plate nummer to. Da inkluderer turneen forhåpentligvis mer av Nord-Norge.

Det er morsomt å prate med dem. Dette er unge, lovende musikere som tydelig liker stadiet de er på og nesten ikke kan vente på hvor veien går videre. Nicholas anbefaler å gå på konserten ikke bare for å se dem, men også Simen Lyngroth.

– Han er kanskje litt mer introvert og mørkere, men har en kjempefin plate. Dette blir en kjempegod konsert.

I am K har konsert på Teateret den 28. april, så du rekker akkurat å lære deg alle låtene så du kan synge med. Dette blir nok en konsert vi alle burde få med oss.

Tekst: Mia Wright
Foto: Didrik Rud

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.