Den unge artisten og låtskriveren fra kvæfjord i Troms debuterte nylig med sitt album Mellomspill. Nå kommer han til Kristiansand og er månedens Unikum digger. Dette er en artist du vil få med deg – og det kan du: Fredag 24. mars på Vaktbua.

Inge Bremnes kommer fra en særdeles musikalsk familie med både en far, en søster og en tante og onkel som er musikere. Selv har han alltid drevet med musikk på et eller annet vis og forteller at han begynte å skrive sine egne låter allerede i 15-16- årsalderen.

Har din musikalske familie påvirket deg mye i forhold til at du selv nå er musiker?

– Jeg liker jo å tro at jeg har snubla over denne musikkinteressen helt på egenhånd, men det er vel ikke til å stikke under en stol at man kanskje blir litt miljøskada, hehe. Tenker egentlig ikke så mye over det.

Hans første singel ”Sne” og etterfølgende ”Ka du håpa på” høstet gode lovord med anmeldelse av Dagbladet. Han har ellers opptrådt i Christine Danckes show på P3, samt radioinnspillinger og flere utsolgte konserter over hele landet. Med nyutgitt album er det mye som tyder på at dette er en artist vi vil høre mer fra.

Hva er bakgrunnen for tittelen på debutalbumet Mellomspill?

– Jeg har tenkt en del på at vi sjelden verdsetter det å holde seg i midten. Vi kjeder oss på vei til jobb, angrer på noe vi sa på en fest. Overgangene er liksom ikke så viktige. Mellomspill er en hyllest til overgangen. Det er tross alt i mellomspillene at livet i all hovedsak leves.

Bremnes inspireres blant annet av kjente artister og band som Jeff Buckley, Coldplay, og de to islandske artistene Ásgeir Trausti og Sigur Ròs.

 

– Hva er det som inspirerer deg ved disse artistene?

– Veldig vanskelig å svare på. Det er kanskje det at det er musikk som treffer meg, helt enkelt. Det har en slags nerve, og det når fram, i hvert fall til meg. Det er det jeg prøver å få til med min musikk.

Med unntak av sin første EP, synger Inge Bremnes låtene sine på norsk. Han forteller at det ikke er noen spesiell grunn til dette, annet enn at det er noe som er lettere å si på engelsk, og noe som er lettere på norsk.

– Jeg skriver fortsatt på engelsk, så jeg kan plutselig finne på å gi ut noe på engelsk hvis jeg føler for det.

I løpet av mars måned har Inge Bremnes reist rundt i landet og opptrådt flere forskjellige steder. Fredag 24. mars opptrer han på Vaktbua, på Odderøya, som tar imot artister fra fjernt og nært.

– Hva er det beste med å reise på turné?

– Det beste synes jeg er at vi møter så usannsynlig mye otte folk! Det er så utrolig mye bra mennesker der ute, og å kunne få lov til å dra ut og møte dem, høre historiene deres og få fantastisk fine opplevelser – det er et stort privilegium.

Tekst: Julie Lind Omstad

Foto: P:M Photography

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.