Oslobandet Raga Rockers har siden tidlig 80-tall regjert på den norske rockescenen. Nå kommer de til Kick, og er dermed denne månedens Unikum digger.

Vokalisten Michael Krohn regnes som bandets grunnlegger, da han i 1982 startet bandet sammen med Bruno Hovden på gitar, Jan Arne Kristiansen på trommer og Hugo Alvarstein på keyboard.

Det første albumet The return of the Raga Rockers ble spilt inn i 1983, og året etter kom det andre albumet Maskiner i nirvana. Etter 2000 hadde bandet en lang pause, før de i 2007 kom med albumet Ubermensch som toppet VG-lista, samt singelen ”Aldri mer”. Raga Rockers gav ut hele fem skiver i løpet av seks år, man kan trygt si at bandet er et musikkmaskineri uten like innen sjangeren – få band, både nasjonalt og internasjonalt, klarer å produsere et så bredt omfang musikk på såpass kort tid.

Krohn forklarer svært enkelt hvorfor de heter Raga Rockers slik: ”Hvorfor vi heter Raga Rockers? Fordi jeg synes det lyder bra og ser bra ut på trykk”. Bandets stil er preget av tung og synthbasert rock, og førstealbumet består jevne rytmer og mørkt gitarspill, som glitrer frem i klassikerne ”Drept kjendis” og ”Når knoklene blir gele”. Ønsker du å oppleve norsk rock av beste kvalitet, så har du ikke annet valg enn å ta med deg vennene dine og få med deg et ut av årets beste konserter i Kristiansand.

Raga Rockers opptrer på Kick scene den 28. Januar. Det er bare å glede seg.

Tekst: Nora Nussle Torvanger

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.