Hvis du bare skal se ett teaterstykke i 2018, så er det ingen tvil om at det er dette. The Book of Mormon er utrolig morsomt og en knallgod religiøs satire.

Det hele starter med ferdig utdannede mormoner som skal få utdelt byen og landet de skal dra til. En tydelig skuffet Eldste Price må ha med seg en overenergisk Eldste Cunningham for å konvertere folk i en landsby i Uganda. Musikalen har popkulturreferanser og situasjoner mange av oss kan kjenne oss litt igjen i – bare satt ekstremt på spissen. Det gjør at smilemusklene er støle dagen etterpå.

Showet er på nynorsk, noe som gjør det litt ekstra sjarmerende. Sangene er fengende, og det er nesten så man synger med allerede halvveis inn i første låt. Sitatene fra musikalen, som er hengt opp både på innsiden av Kilden og som er å se overalt inne i programmet, er fraser jeg har lyst til å bruke hele tiden. ”Eg er dyvåt av frelse” er et godt eksempel.

The Book of Mormon hadde sin premiere på Broadway i 2011, og har siden det vunnet flere priser. Showet er laget av Matt Stone og Trey Parker, skaperne bak South Park. Stykket ble oversatt til norsk av forfatter og satiriker Are Kalvø i 2017. Nå har det endelig kommet til Kristiansand og er utvilsomt verdt turen. The Book of Mormon hadde premiere allerede for en stund siden – 20. april – så det gjelder å skynde seg å få kjøpt billetter til de siste forestillingene før de blir utsolgt.

En artig ting å få med seg er at mormoner faktisk deler ut eksemplarer av Mormons bok på utsiden av Kilden etter showet. All PR er god PR, sies det.

Medvirkende: Frank Kjosås, Kristoffer Olsen, Annette Amelia Hoff Larsen, Jonas Fuglevik Urstad, Marvin Amoroso, Markus Bailey.

Tekst: Mia Wright

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.