Vaktbua er et sted for alle, men ikke for hvem som helst. Som bartenderen, Erling, med det fancy skjegget sier: «Det er et sted hvor du kan være den du er, sammen med andre som er slik de er, og så prater folk sammen, hører musikk, danser, og interesserer seg for Livet.» 

Vaktbua finner du rett ved starten av Odderøya, et lite stykke unna Tollbodgata aka utestedsklynga i byen — en bortgjemt perle. Dette alternative utestedet er åpent torsdag til søndag, og på fredager serverer de ulike DJ-er. Jeg dro en kveld det var techno, og da var det liv, for å si det mildt. Du kunne gå inn døra og rett ut på dansegulvet. Vaktbua er ikke Kristiansands største venue, men det er stort nok for en bra kveld på byen. Med liten størrelse på lokalet skal det heller ikke så mye til for å få til bra stemning, og jeg har aldri opplevd at det ikke er et hett dansegulv der. En gang det var DJ, som snurra disco og viste film på prosjektor og jeg hadde kommet tidlig, hadde jeg dansegulvet helt for meg selv før folk kom. Det finnes ikke mange utesteder du kan danse fritt på et dansegulv alene og ikke føle deg som en idiot, men Vaktbua er et av de stedene. 

Vaktbua beskriver seg selv som «det lille stedet med det store hjertet». Her ramler det inn alle slags mennesker, men det er alltid bra stemning. Folk kommer i snakk og det er lett å stifte nye bekjentskap i mylderet av personligheter. Selv om toalettet kanskje er et av de minste i hele verden, de ikke serverer sprit og garderoben er én knaggrekke rett innafor døra, finner du ikke et koseligere eller mer laid back utested i byen. 

Vaktbua har også konserter med både store og små band, så følg de på Facebook for å se hvem som spiller fremover. I deres konsertserie «kortreist» kan man finne nye lokale talenter, og om du selv vil spille er det bare å sende dem en mail. På veggene er det kunst fra lokale kunstnere, og noen ganger er det vernissage når en ny utstilling åpner. Vaktbua er kanskje et lite sted, men de gjør i hvert fall sitt for at Kristiansands kulturmiljø skal blomstre.

Så, om du vil oppleve: verdens minste toalett, verdens kuleste skjegg på en bartender, et sykt bra dansegulv, et alternativt utested i Kristiansand, et sted du kan være deg selv, et sted du garantert kommer i snakk med mange ulike mennesker – da er Vaktbua et sted for deg.  

Tekst: Åsne Ingersdatter 

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.