Om du alt har begynt å gå lei av julebråk og har lyst til å komme deg vekk fra radioens julelåter for en kveld, er det godt at Valentourrets kommer til Kick rett etter eksamen er levert.

De består av en gruppe gutter i sin beste alder som i 2003 gikk sammen under punkrock festivalen i Stavanger for danne et backing band, men bestemte seg for å beholde bandet i etterkant. De spiller nå som et tributeband til rockeren Joachim «Jokke» Nielsen som bandets medlemmer har jobbet med tidligere i deres karriere når de spilte i Jokke &Valentinerne og Jokke Med Tourettes sammen med Jokke selv.

Bandet hadde til å begynne med problemer med å finne en fast vokalist, frem til kjernekar og blodfan Vidar Rugset ble hyret inn for spille i en enkelt konsert. Noe som naturligvis betydde at han fortsatte i bandet i tre år til før han faktisk trakk seg og bandets kjære venn den erfarne rockevokalist Tarjei Foshaug steppet opp for å fronte bandet. Foshaug bidrag har vært med å gi Jokkes folkekjære låter en utrolig tilstedeværelse og innlevelse.

Når musikalen Verdiløse Menn av Jokkes egen bror Christopher Nielsen skulle settes opp på Torshovteatreti 2008 ble Valentourrets hyret inn for å være teaterorkester. Siden den gang har stykket gått videre til å ha satt opp til 70 forestilinger, og det tok ikke lenge før stykket ble flytt til hovedscenen på nasjonalteatret etter stormsuksessen på Torshovteatret.

Valentourrets har spilt over 200 konserter rundt omkring i Norge til utsolgte konsertlokaler og har introdusert en ny generasjon til Joachim Nielsens musikk. De kommer på Kick 16. desember.

Tekst: Mats Sauro Høimyr

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.