Forsiden på Unikums nye nettside januar 2020

Et travelt høstsemester stoppet ikke Pernille Hjerpseth (25) og Josh Macfarlane (24) i å gripe fatt på Unikums nettsideprosjekt.  

I høst lanserte Unikum et internt vekstprosjekt med mål om å øke engasjement, mangfold og utvikle avisens digitale profil. Som Agders eneste studentavis er redaksjonen opptatt av at sitt samfunnsoppdrag bærer kvalitet. Nettavisen som de siste årene har falmet i design og funksjoner, ble en sentral del av prosjektet.  

Pernille Hjerpseth (25) er 3. års-student ved Markedsføring og ledelse på UiA. Sammen med vennen Josh Macfarlane (24) deler hun en interesse for koding, markedsføring og web. Da Macfarlane hørte om prosjektet tenkte han at han kunne bruke den kunnskapen han har om nettsidebygging til å hjelpe.  

Det virket som et gøyalt og interessant prosjekt å bli med på, sier Macfarlane. 

Josh Macfarlane på tur i vinterklær
Josh Macfarlane. Foto: Privat

Som de fleste andre har Hjerpseths og Macfarlanes hverdag vært preget av fulltidsstudier, jobb og pandemiens restriksjoner. De er likevel overbevist om at prosjekter som dette er viktig å ha. 

Det har uten tvil vært et travelt høstsemester, men det er jo veldig gøy å være med på sånne ting! Man får ny kunnskap og lærer masse underveis, det er aldri bortkastet! Sier Hjerpseth 

Det er ikke en liten oppgave å bygge en ny nettavis, hvordan har dere fått tid til prosjektet rundt studier og jobb? 

Vi har kunne gjøre noe jobb hver for oss, som har vært praktisk under travle perioder, men vi har jobbet mye sammen også. Det har uten tvil vært en stor jobb å bygge nettavisen, men gøy! 

Pernille Hjerpeseth i sommerkjole foran et vann i solnedgang
Pernille Hjerpeseth. Foto: Privat.

Engasjement skiller seg ut på papiret 

Etter pandemiens inntog våren 2020ble det et faktum at fremtidens arbeidsmarked er permanent endret. Mange bransjer har det tøft og det påvirker studenters utsikter etter endte studier, så vel som underveisAndreas Guthe, daglig leder i Unikum, mener det er viktig at studenter engasjerer seg ved siden av studiene for å skille seg ut på papiret. 

– Engasjement gir jobb, ifølge en undersøkelse Unikum tidligere har skrevet om. I undersøkelsen viste det seg at 80% av studenter som har hatt et engasjement, hadde fått relevant jobb. Av studenter uten et engasjement hadde kun 68% relevant jobb, sier Guthe og legger til: 

– Jeg opplever at denne undersøkelsen samsvarer med mine erfaringer i Unikum. Av de som har hatt verv i Unikum kjenner jeg flere tidligere medlemmer som har fått jobb i alt fra Fædrelandsvennen til kommunikasjonsbyråer og grafiske avdelinger. Vi er veldig opptatt av å gi gode referanser til de som ønsker, etter eget engasjement her i studentavisen. 

Andreas Guthe daglig leder Unikum 2020/2021
Daglig leder i Unikum, Andreas Guthe. Foto: Privat.

Hvor viktig var det for Unikum å modernisere nettavisen? 

– Det var kjempeviktig. Det burde skjedd for flere år siden egentlig, i takt med andre norske nettaviser. Men nå er vi her i hvert fall. Med de restriksjonene som finnes akkurat nå, betyr det veldig mye å ha et godt medietilbud på nett, forteller Guthe. 

Det nye designet har bedre brukervennlighet og et renere helhetsinntrykk. Blant de nye funksjonene er det enkelt for leserne å manøvrere seg mellom kategorier, lese de mest populære sakene og lese mer fra sine favoritt-journalister. 

– Jeg synes det nye designet ser skikkelig bra ut, og er veldig stolt av arbeidet til Pernille Hjerpseth og Josh Macfarlane som hjalp oss med dette, avslutter Guthe med et smil. 

Forfatter

, , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.