Klassisk lunsjkonsert er et initiativ fra Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk, hvor elever på instituttets bachelor- og masterstudier opptrer foran et publikum bestående av UiA-studenter. Det har utover høsten vært mer eller mindre fullsatt sal ved alle konserter, og konsertene er åpne for alle.  

Årets siste lunsjkonsert med fremføring fra studenter ved klassisk institutt ble holdt 4. november i sal 1 i Sigurd Khøns Hus.  

Klokken 13:00 møtte jeg min kollega Adrian ved inngangen til sal 1, for å nyte en time med klassisk musikk. Vi ble tilbudt gratis vafler og kaffe før vi gikk inn i salen for å finne plassene våres. Deretter var det 15 minutter mingling med studenter og lærere fra kunst og musikk instituttene.  

Lyset dempes og salen blir stille og en pent kledd musikant entrer scenen, bukker høflig før han begynner å spille. Atmosfæren blir både avslappet og skjerpet på en og samme tid. Klassisk musikk gjør noe med en. Etter fire timer med lesing var dette et perfekt avbrekk. Jeg lukker øynene, lener meg godt tilbake og nyter musikken til kaffen min, og i den neste timen forsvinner jeg til et sted hvor de klassiske musene tar sanseinntrykkene mine langt vekk fra campus.  

Det er godt trente utøvere som fremfører musikken, og de fleste satser på en profesjonell karriere etter endt studie. I tillegg er det flere studenter ved fakultetet som spiller med Kristiansand symfoniorkester. Man kan merke at stemningen er et hakk mer høytidelig enn andre steder på campus, likevel er det en åpen og avslappet atmosfære som er tilgjengelig for alle. I tillegg er det unektelig en stor bonus at de tilbyr gratis kaffe og vafler.  

Konklusjon: Unikum anbefaler! 

For våren 2021 er det planlagt 7 konserter:

  • 10 feb. uke 6 
  • 17. feb. uke 7 
  • 3. mars, uke 9 
  • 17. mars, uke 11 
  • 24. mars, uke 12 
  • 14. april, uke 15 
  • 21. april, uke 16 

Ps. konsertene blir fort fylt opp så det gjelder å være tidlig ute!

 

Foto: Lisa Mari Bynes / Aptum
Foto: Lisa Mari Bynes / Aptum

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.