Klokka er rundt ett. Det er lørdag. Jeg er bedugget og ankommer Teateret. Utenfor møter jeg kjente som allerede er på vei hjem, men de melder om bra dansegulv. Jeg går inn og beveger meg mot baren. Jeg ser meg rundt og bestiller drikke. Lili, en av arrangørene av Klubb Skamløs, kommer bort til megønsker meg velkommen og spør om det er første gangen min her. Vi prater litt før jeg går videre til dansegulvet. Det er liv og det er lett å bli med. Her var det null problem å komme helt alene. Det er folk av alle slags aldre, kjønnsuttrykk og seksualiteter i lokalet. Ved bordene sitter det noen og prater og drikker. Ved baren står det flere og henger. Jeg kommer i snakk med folk på gulvet og vi snakker om hvor herlig det er å kunne være et sted hvor man kan være seg selv. Uten å tenke på at folk stirrer eller kommer til å komme bort og være ufine. Her kan skeive og ikke-skeive henge sammen og jeg føler vi plutselig er en kjempestor vennegjeng som skåler, skråler, danser og har det gøy.  

boothen står to DJ-er. Det spilles alt fra de klassiske skeive hitlåtene, av blant andre Diana Ross, til RuPaul og Queen. Det er høy allsangfaktor og vi skriker hverandre i trynet med de største smila om munnen jeg har sett på byen i Kristiansand. Jeg kommer i prat med flere og merker at klubben lever opp til navnet sitt. Her er det ikke plass til skamDen legger vi fra oss i døra. Så lenge alle har det gøy og er snille med hverandre er du en del av vennegjengen. Dette er et sted Kardemommeloven fungerer. Her kan man flørte og kline midt på dansegulvet uten at noen løfter et øyelokk. Ta meg på ordet. 

Omgitt av lyslenker, flamingoer og Pride-flagg danser jeg som jeg vil og snakker som jeg vil. Ingen bryr seg om jeg vil sjekke opp jenter eller gutter i kveld og jeg koser meg gløgg. Jeg føler jeg har kommet hjem. Jeg blir fylt av samme følelse som når det er Pride — glad, stolt og rørt. 

Etter flere glass med bobler (til en utrolig hyggelig pris), samtaler med ukjente som blir kjente og enda flere sanger skreket på toppen av lungene, blir lyset skrudd på og det er på tide å gå. DJ-ene holder fortsatt koken oppe og vi ender opp med å danse oss ut av døra. På vei hjem kjenner jeg at jeg allerede gleder meg til neste Skamløs-kveld. 

Klubb Skamløs hoster avslutningsfest for En By For Alle, lørdag 8.februar. I fremtiden kan man glede seg til blant annet drag-DJ og ‘90s-fest! 

Tekst: Åsne Ingersdatter

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.