Av og til kan selv den største storby virke liten. Det kommer til et punkt hvor man føler man har sett og opplevd det som er, og med høstmørket hengende over seg blir dørstokkmila for å utforske nye steder bare lenger og lenger. Derfor har vi i Unikum tatt på oss turskoene, pakket ned kvikk-lunsjen og trasket oss ut på oppdagelsesferd.  

Du har kanskje gått turene som er å gå i sentrum av Kristiansand? Fortvil ikke, du skal ikke måtte reise langt for å oppleve enda mer flott natur og historie. Vi presenterer to fantastiske turer kun drøye 30-40 minutter utenfor bykjernen: 

Tømmerenna – Vennesla 

Buss: 30 mot Vennesla – Samkom (37 min reise)

Busstopp: Vestre Strandgate – Grovane Bedehus

Busstopp til turstart: 11 min gange

Estimert turtid: 2 t  

Gradering: Enkel 

Tømmerrenna er beregnet som en enkel tur, med relativt rett “terreng” hele veien. Under hele turen går man i en nedlagt tømmerrenne fra 50-tallet. Renna var i drift frem til 80-tallet og er en av de lengste eksisterende tømmerrennene i Nord-Europa. På veien møter du spektakulær natur med blant annet fosser, hengebroer og tunneler. Underveis får du også muligheten til å gå ut av renna, mot både Paulen Gård og nedlagte Kringsjå Kraftstasjon. Dette er en vakker og spennende tur i flotte omgivelser for alle og enhver. 

Du kan lese mer om turen her.

Havsyn – Tveit (V. Dønnestad Lysløype) 

Buss: 35 mot Kjevik -Tveit (25 min reise) 

Busstopp: Kristiansand Rutebilstasjon – Ve  

Busstopp til turstart: 19 min 

Estimert turtid: 2,5 t

Gradering: Middels 

Om du tar deg turen mot flyplassen og hopper av bussen litt før, skal du ikke gå lenge før du kommer til Dønnestad Lysløype – et kjent og populært område for glade turgåere i Kristiansand. Følg lysløypa, og se etter skilt mot “Havsyn”. Her møter du vakker natur i form av tjern, dyreliv og tett skog. På veien møter du avstikkeren med skilting mot “Trolldalshelleren”, tar du turen innom vil du oppleve flott i historie i form av en gammel steinalderboplass under en stor hell. Som navnet tilsier vil du til syvende og sist komme til det vakre utkikkspunktet med havet i det fjerne. Vi anbefaler gode sko, da turen byr på noen stigninger her og der. 

Du kan lese mer om turen her. 

Tekst og bilder av: Caroline Hansen 

Forfatter

, , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.