jente tar speilbilde på sykehus i blå skjortel og grønn vegg

Meg som mange andre, har hatt the big Rona nå på nyåret, men i motsetning til en del, så er dette min 2. gang … Så jeg har endt opp med en del erfaringer rundt dette.

 

Delta the bitch.

Første runde med Rona tok ganske godt knekken på meg. Det var da covidsykdom ga 10 dager i isolasjon. Litt annerledes enn de 4 døgnene vi har hatt de siste mnd. Jeg fikk nok så og si alle symptomene unntatt tungpustethet. De første 7 døgnene lå jeg flatt ut i senga omringet av mine to katter og binget serier. Klokket nok inn 80 timer i løpet av de dagene. Soving og serier var det eneste jeg orket.

Teorien min er at det egentlig er lettere å være smittet og i isolasjon om du er så syk som jeg var. Jeg var altfor sliten til å kjede meg eller å være rastløs. Jeg var altfor trøtt og utmattet til å være sosial. 15 minutter i telefonen var nok til at jeg havnet i en midlertidig koma i etterkant. Jeg manglet også matlyst, så den totale mangelen på lukt merket jeg ikke før 5 dager inn i isolasjonen! Det oppdaget jeg kun fordi de andre fra hockeylaget til KSI, som var de jeg hadde blitt smittet med, begynte å diskutere det i felleschatten. Selvfølgelig måtte jeg teste selv. Etter et stort magadrag av min egen deodorant så innså jeg at lukt var borte.

Jeg kom meg gradvis til hektene igjen i løpet av de resterende dagene. Da isolasjonen var over så følte jeg meg ok minus. Litt forkjølelsessymptomer igjen, fortsatt kraftig redusert lukt, og rimelig utmattet. Selvfølgelig var første dagen ute av isolasjon desk. Desk er det vi kaller helgen der vi setter sammen månedens Unikumutgave. For meg og grafisk ansvarlig innebærer det da omkring et døgns arbeid fordelt på to dager. Ikke den beste starten for meg det..

Det er jo mye snakk om long-covid, og jeg fikk nok følt på min del av det. I skrivende stund har jeg fortsatt litt forstyrrelser på smak og lukt. I høst slet jeg ordentlig. Det gikk mye sykdom, og jeg tror oppriktig av jeg dro på meg alt! Eller, slapp omgangssyken da heldigvis. Men to runder med bihulebetennelse, en runde med halsbetennelse og diverse innslag av kraftig forkjølelse og feber. Deilig! Det verste var nok at kun en drøy uke ut av isolasjon måtte jeg hasteinnlegges på sykehuset for en akutt mageoperasjon. Jeg vet enda ikke helt hva som var grunnen, men jeg var ikke i god form. Om konkret Rona var grunnen, det vet jeg ikke, men jeg lurer på om immunforsvarsproblemene etter covid hadde en del å si. Det kan hvertfall ikke anbefales.

positiv test for korona liggende på et bord
Foto: Privat

Omikron, you sneaky little one!

Der jeg viste godt hvor jeg fikk Delta, så var smitteveien til Omikron rimelig uviss. Jeg går Idrett bachelor, og klassen skulle ha vår første av tre forskjellige ukesturer til Hovden. Selvfølgelig ønsker man å være frisk til det! Så heldige var vi ikke. Uken før hadde vi et smittetilfelle. Det så ut til å gå fint. Jeg var veldig forsiktig med hvem jeg var med, var bare i noen få forelesninger, og gjorde stort sett ikke mye mer utover det. Alt for å unngå å bli smittet. Vi skulle alle teste oss med hjemmetester før avreise på mandag.

Hjemme har vi det rimelig kaldt, rundt 16-17 grader. Jeg er vandt til å av og til våkne med litt gruff i halsen som forsvinner så fort man er ferdig med å gni søvnen ut av øynene. Denne uka var ikke noe nytt. Men da jeg tilfeldigvis tok en test på lørdag så viste den to streker! Mine symptomer denne gangen var så svake at jeg hadde ikke lagt merke til de før jeg aktivt så tilbake på uken som hadde vært. Fra torsdagen hadde jeg hatt litt sårere hals på morgenen. Som sagt, jeg hadde aldri tenkt noe over det hadde det ikke vært for de to testene som lå foran meg med to streker… Da ble det en ny runde på både meg og 5 andre fra klassen.

Heldigvis så varte bare isolasjonen min ut mandagen, og på tirdag morgen var jeg på vei opp til Hovden, der resten av gjengen allerede var i gang med opplegget.

På Hovden så falt studentene som fluer. Jeg tenker UiA fikk testet seg litt på hvor god smittehåndtering de har. Årskullet mitt på studiet er delt inn i 3 grupper, på ca. 25-30 studenter, for logistikkens skyld, og ved ukas ende så var gruppen min bare 5 igjen. Så fort vi fikk smitte så var det ikke sjans å begrense det. Det hele var rett og slett komisk!

Min erfaring med to runder av covid er av helt forskjellige verdener, men det har jo gått greit begge gangene. Satser på at lukten og smaken ordner seg etter hvert. Sånn sett så ser jeg meg selv som heldig oppi det hele. Det er de som sliter i mye større grad enn det jeg har gjort.

Så med det, gratulerer med nok en gjenåpning, og jeg vedder på at alle dere som ikke har hatt Rona enda, får det rimelig snart.

Forfatter

, , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.