Under Student UGA arrangerte linjeforeningen Linguistica (for fremmedspråk og oversettelse) Speed Friending på Østsia. Jeg begynte på et årsstudium med hensikten om å bli kjent med folk, og bestemte meg for å prøve Speed Friending.

Som en heller introvert person er et rom fullt av mennesker jeg ikke kjenner langt utenfor komfortsonen – men det går bra! Dessuten ble det lovet pizza til alle deltagere, så om det skulle vise seg å bli grusomt ville jeg i det minste bli mett.

Jeg ankom Østsia, og de tre langbordene fylte seg raskt opp. Oppmøtet var mye større enn arrangørene forventet. Vi fikk en navnelapp og sitteplass. Deretter var det bare å følge flyten når de ba oss om å flytte oss en plass til venstre. Siden jeg var tidlig ute, fikk jeg ti minutter ekstra med den første jeg satt meg ovenfor.

Samtalen vandret knirkefritt fra serier og filmer, til saker om privatlivet og barndommen. Det føltes litt uvant å ha en samtale så rett på sak med en jeg hadde kjent i mindre enn fem minutter, men siden han var så ærlig, følte jeg at jeg også kunne dele mer. Det ble en overraskende, men veldig kul samtale, og jeg bestemte meg for at jeg selv skulle prøve å gå “all out” fremover. De gangene jeg turte det, er de øyeblikkene jeg husker best.

Temalappene på bordene glemte jeg helt, for det var ganske enkelt å finne noe å snakke om. Noe alle i rommet hadde felles var at vi var studenter og prat om studier kunne man alltids fylle fem minutter med. På bordet lå det lapper man kunne skrive kontaktinformasjon på, noe som gjorde det enkelt å holde en mobilfri sone.

Linguistica var flinke til å dele informasjon på både engelsk og norsk, noe som gjorde at mange på arrangementet var utvekslingsstudenter. Etter pizzapausen dro rundt en tredjedel, så Speed Friending var kanskje ikke noe for alle. Først etter pausen ble samtalene skikkelig juicy. Folk hadde blitt varme i trøya, det ble spurt spørsmål som «Hva er din flaueste sex historie?» og fortalt morsomme og flaue historier. Flere ropte norske banneord som de prøvde å lære bort til utvekslingsstudentene, og latteren satt løst.

Speed Friending vil jeg absolutt anbefale alle å gå på: til og med introverte! Uansett utfall sitter man igjen med en artig erfaring. Linguistica
opprettet en meningsmåling på Facebooksiden sin om dette var noe folk kunne tenke seg å være med på igjen, der 100% har svart ja. Dette er noe de ønsker å arrangere hver studiestart, noe jeg tror er en super idé!

Tekst: Victhoria Marie Nordahl
Illustrasjon: Odd Magne Vatne

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.