Vi var en samlet gjeng fra Unikum som møttes lørdag 13. april, en solfylt dag på parkeringsplassen utenfor Hokus Pokus. Ved, mat og drikke ble fordelt i diverse tursekker, og vi satt kursen opp mot den nye Vaffelbua ved Kyrtjønn.

Vi var alle klare for tur, men gladest av alle var muligens lille Fomle: en chihuahua også kjent som Unikums lille maskot. Unikum-gjengen finner titt og ofte på litt sprell sammen, men som oftest møtes vi mandager kl. 17 i den koselige stua vår i STA-bygget. Det var en deilig forandring å endelig dele litt frisk luft, og som redaktøren vår Andreas sa når han ble spurt om hva han likte best med turen: “følelsen av å komme seg vekk fra asfalt og bileksos til ren luft og vakker natur, ilag med gode folk”.

Unikums podkastredaktør Mats med chihuahuaen Fomle.

Vi fulgte asfaltveien fra Hokus Pokus opp mot Jegersbergvannet, og det viste seg å være lett å finne fram til Vaffelbua, tross de mange stiene man kunne velge å gå. Hvem skulle trodd at det fantes så mange og flotte turmuligheter rett bak UiA! Siden det allerede satt en familie ved bålplassen foran Vaffelbua bestemte vi oss for å kikke litt videre, da vi tross alt var midt i smørøyet når det kom til plasser vi kunne “slå leir”. Vi gikk et lite stykke rundt vannet før vi fant en koselig benk, med sol og plass til å tenne bål. Rett over vannet var det også noen som faktisk satt opp “camp”, og de bannet høyt mens de satt opp teltet.

Siden det var meldt om mange skogbranner allerede i vår, fikk vår redaktør Andreas den viktige jobben med å sette opp bålet. Andre kom med hjelpsomme kommentarer fra sidelinjen, noen fikk oppgaven med å lete etter pinner vi kunne spikke, mens andre bare nøt sola og Kvikk-Lunsj. Som Odd sa:

– Jeg likte at jeg fikk en god unnskyldning for å spise pølser og Kvikk-Lunsj i godt selskap. Å få bevege seg i frisk natur og vårsol gjør attpåtil at det kunne gjøres med god samvittighet.

Marshmallow i fri natur.

Etter litt ble det tid for mat, og vi kunne velge mellom både pølser og vegetarpølser. Det var også flotte valgmuligheter når det kom til ketchup, sennep, brød eller lompe. For ikke å glemme stekt løk. Mias favoritt, utenom folkene hun var på tur med, var marshmallowsene hun kunne grille på bålet. Over vannet hadde telterne hoppet i innsjøen, men selv om det var en flott vårdag stod vi glatt over å bade selv.

Til slutt var det tid for å sette kursen hjem. Vi var fornøyde med å ha unngått skogbrann, og Mats tok ansvar for at bålet ble ordentlig slukket før vi gikk. Vi luktet alle bål i flere dager etterpå, men det var verdt det! Mats hadde også tanker om hva det beste med turen var:

– Our witty banter og muligheten til å utforske nærområdene i godt selskap. Pølser er også godt”.

Tekst: Victhoria Nordahl | Foto: Andreas Guthe

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.