Tre av fakultetbyggene på UiA får en ekstra etasje på toppen av dagens bygg. Utbyggingen som vil vare i ett år skal skje så stille som mulig i eksamensperioden, ifølge utbyggerne.

Eksamenstiden er i gang. Studenter jobber i høygir for å lære seg pensum på flere emner, men det er fortsatt studenter som stresser med noe annet enn eksamen. På UiA i Kristiansand har det vært tett i tett med byggeprosjekter den siste tiden. Unikum har undersøkt hva dette betyr for studentene.

I november startet arbeidet på bygg G. Byggearbeidet er planlagt å vare frem til september 2019. Ett år etter at Vrimlehallen ble bygget ferdig, er det nå startet et nytt utbyggingsprosjekt som vil skje på bygg G, F, og J. Her er planen å lage nye etasjer på byggene. Disse etasjene vil primært bli brukt til kontorarealer. Utbyggingen er beregnet å koste 100 millioner kroner.

Rådgiver Paal Kulien (t.v.) og driftsdirektør Aanon Bernt Winge Grimnes. Foto: Petter Jønholt

 

Vi tok en prat med rådgiver Paal Kulien for eiendoms- og forretningsutvikling, og driftsdirektør Aanon Bernt Winge Grimnes på UiA, for å finne ut hvordan utbyggingen vil påvirke studentene ved Universitetet i Kristiansand.

Skal det bygges i eksamenstiden?

– Vi har sammen med anleggssjefen planlagt at det ikke vil være noe høylytt arbeid i eksamensperiodene. Men vi skal ikke se bort fra at det kan komme noe småstøy fra stillaset, sier Kulien og Grimnes.

Hvilke konsekvenser vil dette ha for tilgang til lokaler?

– Vi må dessverre stenge av og lage litt omveier av sikkerhetsmessige årsaker. Vi holder mye fokus på HMS siden vi er mange folk her. For de som har veiledning i andre etasje i byggene må det tilrettelegges fordi heisen må byttes. Vi har hatt gode samtaler med tilretteleggingskontoret. I en periode så kan vi åpne grupperommene i andre etasje, men det kan da være støyende arbeid i etasjen over. Vi har åpnet opp lesesal 46 for å kompensere for tapet av grupperom. Salen har tidligere vært stengt, men er nå åpen.

Under “veien” som er lagt på plenen ligger det en duk som skal beskytte gresset under. Foto: Magnus Ljøstad

 

 

Hvordan skal dere ivareta og restaurere grøntområdene?

– Plenen er av høy verdi for oss, og vi skal tilbakeføre alt som det var. Vi er ikke helt sikre på når den blir fjernet, men vi beregner til rundt våren/sommeren.

Blir dette som den tidligere byggingen i Vrimlehallen?

– Når man skal bygge og rive så rekker vi ikke å gjøre dette på en sommer eller juleferie. Det blir en lengre byggeperiode igjen og vi prøver å planlegge det så bra som vi kan. Vi har en entreprenør som er veldig arbeidsvillig og ser på verktøy som ikke er fullt så bråkete som de vanlige. Når vi ser tilbake på Vrimlehallen ble det en del støyende arbeid på dagtid som vi forsøker å minske her. Forhåpentligvis får vi ikke det under denne byggeperioden.

Tilleggsinformasjon

Hvis du som student opplever problemer eller irritasjoner om byggeperioden så er det mulighet til å ta kontakt med STA (Studentorganisasjonen i Agder), som er med i møter hver fredag angående bygging og andre saker på UiA.
Alt av rømningsveier er fremdeles åpne og vil være åpne i hele byggeperioden. Hvis det oppstår et nødstilfelle og døren er sperret med sperrebånd er det fortsatt bare å gå rett ut døra.

Tekst: Petter Jønholt

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.