Selv om Grimstad ikke er den største studentbyen i Norge, kan byen tilby et variert sett med utesteder. Det finnes steder for dem som ønsker å feste, slappe av, møte kjentfolk og rett og slett nyte livet!

Grimstad har et idyllisk sentrum med koselige gater, trange smug, kaféer og utesteder. Byen har nærmere 23 000 innbyggere, og de 2500 studentene er med på å sette et stort preg på byen. Siden det er et lite sted bidrar det til å skape et godt og intimt studentmiljø, hvor utestedene blir et naturlig møtepunkt. Her følger en rekke steder Unikum har besøkt.

Bluebox

Bluebox er mange studenters første møte med Grimstads uteliv, og er studentenes eget kulturhus og utested. Her arrangeres studiestartfestivalen, studentuka i Grimstad, temafester, konserter, fotballvisning, quiz, poker og mye mer. Utestedet har hatt stor vekst siden oppstarten på nye Campus Grimstad høsten 2010. Det spesielle med Bluebox er at det er driftet 100 % av frivillige studenter som hver dag går på jobb for at studiehverdagen skal bli bedre. Bluebox har åpent hverdager fra klokka 12 og i helger ved arrangementer.

Kulturhuset er formet etter navnet sitt og ser ut som en boks der fargen selvfølgelig er blå. På grunn av beliggenheten ved siden av universitetet kan Bluebox ses om natten med sine karakteristiske blå LED-lys over store deler av byen. Det er et godt og variert utvalg i baren, og alle kan garantert finne noe de liker. Prisene er samtidig studentvennlige, og Bluebox er et av de rimeligste stedene å ta seg en øl i byen. Bluebox huser også en av Aust-Agders beste konsertscener, og i løpet av året er mange band innom og lager god stemning. I løpet av studietiden vil du som student bli godt kjent med Bluebox og garantert få mange uforglemmelige øyeblikk.

Café Galleri

Café Galleri er en moderne innredet kaffebar og utested midt i Grimstad sentrum. Café Galleri er et av Grimstads beste utesteder og har åpent hver dag fra ettermiddagen til de sene nattetimer. Om sommeren åpner de opp takterrassen som har egen bar og flere sittegrupper. I helgene spiller ulike DJ-er opp til dans, og lokalet endrer seg fra bar til danselokale. Utestedet arrangerer en populær quiz som finner sted hver torsdag klokka 21.00, så her er det bare å samle sammen et lag og huske å reservere et bord! Det er også mulighet for å spille foosball og ulike brettspill for de som ønsker en rolig og sosial kveld. Café Galleri samarbeider godt med studentene og lager ofte fester og arrangementer etter studentenes eget ønske. Her kan du også se fotball på storskjerm mens du nyter en god burger fra menyen.

Smaue

Smaue er stedet som klarer alt på en gang – de har alt fra ølsmaking og tapas til gresk aften og mer eksklusiv vinsmaking. Det er uformelt og koselig i dette lille lokalet i Juskestredet, og klientellet spenner fra studenter til godt voksne. Her er det shuffleboard og biljardbord for spillkvelder, de viser sport etter sesong og har temakvelder for enhver smak. De har i tillegg byens beste drinker, og bruker de gode råvarene – ikke noen essenser her i gården. Club Skyline er lokalene over, hvor man kan holde alt fra vennemiddager for en liten gjeng eller leie til større fester og arrangementer. Gode priser og bra kvalitet på maten.

Club Skyline

Club Skyline er åpent når det er arrangementer. Studentarrangementer har vi 2 lørdager i måneden. Da er det 18-års grense i en av barene og 20-års grense i den andre, begge med dansegulv og bra musikk. Følg gjerne med på Club Skylines side på Facebook for informasjon.

Nr. 4

Like bortenfor Smaue ligger Nr. 4. Dersom du er gira på å svinge deg på dansegulvet er dette stedet å besøke, ettersom Nr. 4 er et av diskotekene i Grimstad. Hver fredag og lørdag har de DJ som skaper god stemning i lokalet. Det er det eneste utestedet i Grimstad med 18-årsgrense, så her er det mulig for alle studenter å slippe inn.

Herlighed

Har du skoleveien gjennom byen? I så fall kan du nyte en rykende fersk kopp av yndlingskaffen her eller på veien til UiA, helt fra klokken 6 om morgenen! Stedet har også enkle retter til frokost, lunsj og middag, i tillegg til å være kjempekoselig for en vennekveld med noe kaldt i glasset. Kafeen ligger nederst i gågata ved lyskrysset, og har utmerket service – og holder åpent utover vanlig stengetid (kl 24) i helgene hvis stemningen er god! Er dere en gjeng, ring og hør om tilbud på gruppebord og enkel matservering.

Apotekergaarden

Apotekergaarden er en restaurant og et utested med lange tradisjoner i Grimstad. De tilbyr en enkel og velsmakende lunsj- og middagsmeny, og stedet har en lun og trivelig atmosfære. Lokalet innvendig er unikt dekorert, og har i tillegg en koselig bakgård med uteservering. I bakgården spilles det revy om sommeren. Apotekergaarden produserer sitt eget hjemmelagde øl, som de er veldig stolte av å tilby gjestene sine. De serverer også de fleste varianter av «Nøgne Ø», som er et anerkjent bryggeri med beliggenhet i Grimstad. For de som er ute etter litt mer eksklusivt øl er dette stedet å besøke. Det er et populært sted å slappe av en lørdagsettermiddag, og et sted hvor man kan være hele kvelden. Det er også mulig å spille shuffleboard for de som ønsker en sosial aktivitet, der det koster tre kroner minuttet eller to kroner om du er student og kommer på mandag eller tirsdag. Ønsker du et sted med hyggelig personale, god mat og koselige omgivelser så er Apotekergaarden anbefalt.

Café Ibsen

Denne kafeen ligger på Wenzells plass, rett nedenfor Apotekergaarden. Den har to deler, en kafé og en restaurant med italienskinspirert mat. Kafédelen er kåret til Norges koseligste kafé, og har en litt mer spennende meny enn en del andre kafeer (supper, quiche, kaker). Restaurantdelen har en koselig uteplass, laget som en ekte italiensk piazza, hvor man på varme kvelder virkelig kan få Syden-følelsen. Café Ibsen har også en restaurant/pub helt nede ved sjøen, ytterst på Dampskibsbrygga, som er åpen i sommermånedene.

Smag & Behag

Smag & Behag er stedet hvor nytelse står i fokus. Dette er ikke stedet en går for å ta seg en dans, men dersom det er ønskelig med en rolig aften med utsøkt mat og drikke har du havnet på riktig plass. Her har de et rikt utvalg av vin og øl av den noe dyrere sorten, men også den klassiske pilsen. Skulle anledningen by seg er stedet absolutt verdt et besøk og perfekt for å nyte et bedre måltid med tilhørende drikke. Lurt å bestille bord her, da det plutselig kan hende de stenger når de anerkjente kokkene er booket for catering og selskaper.

 

Lorens pannekakekafé

Dette er et av de nyere tilskuddene i byen og er ikke slik sett et utested for kveldene, men de har her 25 pannekakemenyer, kaffebar, softis, milkshake, cocktail, naturell juice og alt man måtte ønske seg for en digg frokost eller lunsj. Ligger i bunnen av Kirkegata nesten øverst i sentrum.

Fiskernes Salgslag

I havnebassenget i Grimstad, nærmere bestemt på Torskeholmen, holder Fiskernes Salgslag til. Dette kan ikke direkte karakteriseres som et utested, men i mangelen på serveringssteder langs sjøen har de valgt å lage en koselig liten uteservering. Der serverer de øl, vin og annet godt å drikke som kan nytes i lag med en skalldyrtallerken eller reker. Liker du ikke havets delikatesser er utsikten til havnebassenget med en øl i hånden allikevel verdt et besøk.

Tekst: Rikke E. Tjemsland, Jeanett Sødal Andersen og Ståle Norenes

Foto: Targeir Attestog, Tobias Hole Aasgaarden og Ine Rossebø Knudsen

Forfatter

, , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.