Selv om Grimstad ikke er den største studentbyen i Norge, kan byen tilby et variert sett med utesteder. Det finnes steder for dem som ønsker å feste, slappe av, møte kjentfolk og rett og slett nyte livet!

Grimstad har et idyllisk sentrum med koselige gater, trange smug, kaféer og utesteder. Byen har nærmere 21 000 innbyggere, og de 2500 studentene er med på å sette et stort preg på byen. Siden det er et lite sted bidrar det til å skape et godt og intimt studentmiljø, hvor utestedene blir et naturlig møtepunkt. Her følger en rekke steder Unikum har besøkt.

Bluebox

Bluebox er mange studenters første møte med Grimstads uteliv, og er studentenes eget kulturhus og utested. Her arrangeres studiestartfestivalen, studentuka i Grimstad, temafester, konserter, fotballvisning, quiz, poker og mye mer. Utestedet har hatt stor vekst siden oppstarten på nye Campus Grimstad høsten 2010. Det spesielle med Bluebox er at det er driftet 100 % av frivillige studenter som hver dag går på jobb for at studiehverdagen skal bli bedre. Bluebox har åpent hverdager fra klokka 12 og i helger ved arrangementer.

Kulturhuset er formet etter navnet sitt og ser ut som en boks der fargen selvfølgelig er blå. På grunn av beliggenheten ved siden av universitetet kan Bluebox ses om natten med sine karakteristiske blå LED-lys over store deler av byen. Det er et godt og variert utvalg i baren, og alle kan garantert finne noe de liker. Prisene er samtidig studentvennlige, og Bluebox er et av de rimeligste stedene å ta seg en øl i byen. Bluebox huser også en av Aust-Agders beste konsertscener, og i løpet av året er mange band innom og lager god stemning. I løpet av studietiden vil du som student bli godt kjent med Bluebox og garantert få mange uforglemmelige øyeblikk.

Café Galleri

Café Galleri er en moderne innredet kaffebar og utested midt i Grimstad sentrum. Café Galleri er et av Grimstads beste utesteder og har åpent hver dag fra ettermiddagen til de sene nattetimer. Om sommeren åpner de opp takterrassen som har egen bar og flere sittegrupper. I helgene spiller ulike DJ-er opp til dans, og lokalet endrer seg fra bar til danselokale. Utestedet arrangerer en populær quiz som finner sted hver torsdag klokka 21.00, så her er det bare å samle sammen et lag og huske å reservere et bord! En fredag i måneden arrangeres musikkbingo, som er et artig arrangement med mange gode premier. Det er også mulighet for å spille foosball og ulike brettspill for de som ønsker en rolig og sosial kveld. Café Galleri samarbeider godt med studentene og lager ofte fester og arrangementer etter studentenes eget ønske.

Apotekergaarden

Apotekergaarden er en restaurant og et utested med lange tradisjoner i Grimstad. De tilbyr en enkel og velsmakende lunsj- og middagsmeny, og stedet har en lun og trivelig atmosfære. Lokalet innvendig er unikt dekorert, og har i tillegg en koselig bakgård med uteservering. I bakgården spilles det revy om sommeren. Apotekergaarden har nylig begynt å produsere sitt eget hjemmelagde øl, som de er veldig stolte av å tilby gjestene sine. De serverer også de fleste varianter av “Nøgne Ø”, som er et anerkjent bryggeri med beliggenhet i Grimstad. For de som er ute etter litt mer eksklusivt øl er dette stedet å besøke. Det er et populært sted å slappe av en lørdagsettermiddag, og et sted hvor man kan være hele kvelden. Det er også mulig å spille shuffleboard for de som ønsker en sosial aktivitet, der det koster tre kroner minuttet eller to kroner om du er student og kommer på mandag eller tirsdag. Ønsker du et sted med hyggelig personale, god mat og koselige omgivelser så er Apotekergaarden anbefalt.

Skyline

Dersom du er gira på å svinge deg på dansegulvet er dette stedet å besøke, ettersom Skyline er diskoteket i Grimstad. De siste årene har utestedet blitt modernisert, og hver fredag og lørdag har de en fast DJ som skaper god stemning i lokalet. Skyline er det eneste utestedet i Grimstad med 18-årsgrense, så her er det mulig for alle studenter å slippe inn. De har samtidig en egen bar med 20-årsgrense. Dørene åpnes klokken 23.00, og det er dermed et sted man gjerne avslutter kvelden.

Smag og behag

Smag og Behag er stedet hvor nytelse står i fokus. Dette er ikke stedet en går for å ta seg en dans, men dersom det er ønskelig med en rolig aften med utsøkt mat og drikke har du havnet på riktig plass. Her har de et rikt utvalg av vin og øl av den noe dyrere sorten, men også den klassiske pilsen. Skulle anledningen by seg er stedet absolutt verdt et besøk og perfekt for å nyte et bedre måltid med tilhørende drikke.

Loftet

I et intimt og litt nedslitt sørlandshus i Juskestredet finner en Loftet. Det originale utestedet går over to etasjer, og det er barer begge steder. Det karakteristiske for stedet er live-musikken i helgene i 2. etasje. Her finner du en trubadur som muligens spiller på Sørlandets minste scene. I 1. etasje er det en karaokebar, der allsangfaktoren er høy. Så dette er stedet for de som ønsker å teste ut sangstemmen og ha en livlig kveld med flott musikk. I baren kan man få servert et utvalg av de mer vanlige øltypene, og leter man etter mer eksotiske varer er nok ikke dette stedet for deg. Stedet er derimot ikke blant det mest besøkte av studenter, og henvender seg gjerne litt mer mot den eldre garde.

Fiskernes Salgslag

I havnebassenget i Grimstad, nærmere bestemt på Torskeholmen, holder Fiskernes Salgslag til. Dette kan ikke direkte karakteriseres som et utested, men i mangelen på serveringssteder langs sjøen har de valgt å lage en koselig liten uteservering. Der serverer de øl, vin og annet godt å drikke som kan nytes i lag med en skalldyrtallerken eller reker. Liker du ikke havets delikatesser er utsikten til havnebassenget med en øl i hånden allikevel verdt et besøk.

Tekst: Jeanett Sødal Andersen og Ståle Norenes – red@unikumnett.no

Foto: Targeir Attestog – targeir.attestog@unikumnett.no

Denne artikkelen ble først publisert i papirutgaven august 2013.

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.