Det kryr av lykkelige, og kanskje ikke fullt så lykkelige, par på Valentine´s Day. Mia Wright nyter derimot singellivet, og lister opp åtte grunner til at det å være singel er minst like bra som det å ha en kjæreste. 

1. Tid

Det er ingen hemmelighet at det å ha en kjæreste tar tiden din vekk fra andre ting. Kanskje du til og med er en av dem som har en tendens til å glemme vennene dine de første månedene? En kjæreste kan ikke bare forstyrre vennskap, men også skolearbeid. Det er vel ingen tvil om at valget mellom å sitte med den utvalgte på sofaen foran en Netflix serie og å dra på kollokviemøte for å diskutere Sokrates ofte er et enkelt valg å ta. En kjæreste tar tid. I begynnelsen er det nyforelskelsen som styrer, og da er det ofte for lett å si nei til alt annet som kanskje ville gjort mer nytte for deg på lang sikt. Også verdt å nevne er den gode alenetiden. Den tiden du ser på din guilty pleasure-serie, spiser mat som gjør deg oppblåst og gir dårlig ånde mens du ligger som er sjøstjerne i sengen i klærne du vet du ser helt grusom ut i. Den tiden der. Den blir det mye mindre av, for noen helt borte.

2. Dramafri hverdag

Det å date noen har jo blitt et stort puslespill. Det kan ta måneder, til og med år, før man er kjærester. Før det er man ¨hanging out¨, venner, ¨Friends with benefits¨, mer enn venner og så videre og videre. Det er jo til å bli gal av. Vi screenshotter alt og sender til våre nærmeste fordi alt må analyseres og svares på riktig, men ikke for fort. Men for guds skyld; ikke svar for sakte heller. Dating i dag har blitt vanskelig, ja på kanten av helt umulig om det siste du vil er å ende opp med en tårevåt pute. Med tekst og subtekst som vi alle prøver å tolke vil ting fort bli for mye. Drama følger med det å date i 2018. Du må tåle en del og smøre deg med like mye tålmodighet som småbarnsforeldre har. Og hvis du tror at bagasjen du har med deg er vanskelig å ta opp, kan jeg nesten garantere at personen du dater har like mye, eller mer, å bære på enn deg. Alt dette må takles og tåles om det skal stå ¨i et forhold¨ på Facebook innen 2018 er over. Sjalusi og forventinger hører med i alle dating-situasjoner. Har du kanskje vært borti den jenta eller gutten som alltid lager en diskusjon, eller i verste fall en krangel i ettertid om du drar på en fest eller ble med vennene ut på kaffe etter kampen? Har du hatt en kveld hvor det bare skjedde litt med en kompis eller ei venninne, og den utkårede kan nå ikke være med på fester med vennegjengen? Slike ting skjer så altfor ofte. Drama tror jeg vi alle er enig om er slitsomt og tidkrevende.

3. Økonomi

Det er ingen tvil om at det å ha kjæreste går utover lommeboken. Her er det tusen små og store summer som flyr ut. Som jente kan det godt hende det er mindre enn for guttene (selv om det virkelig ikke burde være det). Uansett: med bursdagsgaver, julegaver, Valentine, kinobesøk, restaurantbesøk, kjæresteturer og så videre vil den allerede så tynne studentlommeboken bli tynnere enn før. Kanskje det bare er bedre å unne seg Viaplay i tillegg til Netflix?

4. Familie som ikke er din

Er det noe verre enn å møte den litt rare tanten til din utkårede, som bare elsker å snakke om de fire søte hundene sine og hvor nydelige de er i klærne hun strikker til dem? Eller måtte forklare til foreldrene til kjæresten du egentlig vil skal elske deg at du valgte å gå årsstudium i drama fordi du bare ville bli litt bedre kjent med faget? Ja, det er få som liker familieselskap og det er vel bare enda verre når det ikke er din familie. Du står kleint i et hjørne og spiser noe du egentlig ikke liker, men det siste du vil er å være uhøflig. Helgen hadde vært mye bedre med noen venner på byen eller med en kinotur.

5. TV-rettighetene er dine

Er du en av dem som vil få med seg alle Premier League kampene eller elsker å se ¨Friends¨ om og om igjen? Det er ikke sikkert partneren er like glad i det. Som singel kan du se på hva du vil, når du vil. Ingen stopper deg fra å se alle episodene av Netflix sine Marvel-serier før du avslutter med The Defenders. Og du trenger heller ikke å fortelle noen at du gjorde det i fire dager, for ingen bryr seg om at du ikke tok kontakt.

6. La alt gro eller barber det vekk

Som singel trenger du ikke ta hensyn til hva en annen liker og ikke liker av hår. Som både kvinne og mann vil en partner ofte ha meninger om hår på bena, under armene, i ansiktet og til og med på hode. Langt, kort eller helt borte. Dette velger du helt selv uten at noen klager.

7. De ville ungdomsårene

Jeg er fortsatt ung, så jeg kan ikke si for sikkert at dette er noe du vil savne, men man hører ofte om mennesker som klager på at de ikke fikk oppleve ¨de ville ungdomsårene¨. Og da tviler jeg sterk på at de mener den gangen du var 15, og snek deg ut av vinduet for å dele en øl med den rebelske nabogutten som spurte pent om du kunne ta ham på penisen tre sluker nede i flaksen. Det er de årene du blir kastet ut av en bar fordi du danset på bordet, tok med deg en person hjem som du ti år senere ikke har peiling på hva het, eller dro med deg noen venner til Syden for å drikke deg igjennom en strand og tok en tatovering du fortsatt angrer på ti år senere. Det å ha kjæreste setter dessverre ofte en brems på en del spontanitet, så selv om du ikke er av typen som kunne tenke deg noe av dette, vil det fortsatt være en del ting du velger å la være å være med på som du kanskje vil angre på senere.

8. Suksess, figur og lykke

Sist med ikke minst. Om du er singel: ikke stress. Tiden for å gifte seg, kjøpe hus og få barn kommer. Til nå kan du nyte disse faktaene, dersom du fortsatt sitter og tenker at du driter i alt det jeg har nevnt fordi alt du vil er å ha en kjæreste: Ifølge en studie fra psychsentral.com, er single mer suksessfulle, de tjener mer og får bedre jobber fordi de har tid og overskudd. Ifølge motherjones.com, er single mer tilfreds. Sosiolog Eric Klinenberg mener det kan være fordi single bruker mer tid på ting de vil, og bidrar ofte mer til lokalsamfunnet. Og i en studie publisert i National Council on Family Relations i 2004, er single også i mye bedre form. Så du har alt å vinne på å være singel. Kos deg med det.

Få også med deg Studentklubben som stiller Valentinsdagen opp mot veggen og tar opp sjekketriks, gavetips og hvor merkedagen har sitt opphav:

Tekst: Mia Wright
Foto: Privat 

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.