gsi2

Den relativt ukjente sporten lacrosse blomstrer hos Grimstad Studentidrettslag (GSI). På kort tid har både damene og herrene klart å etablere seg i norgeseliten. Les hvilke forhåpninger hvert lag har foran sesonginnspurten med NM-mellomspill på Kristiansand stadion 12.–13. mars og finaler i Bærum 24.-25. juni.

Lacrosse er Canadas nasjonale sommersport, og er et relativt nytt fenomen i Norge. I løpet av tida UiA har vært universitet, har Kristiansand fått herrelaget UiA Lacrosse Studs og kvinnelaget KSI Lacrosse Cherokees, og Grimstad fått herrelaget GSI Grizzlies Lacrosse og kvinnelaget GSI Grizzly Cubs. Sistnevnte fikk felles styre med herrelaget for to-tre år siden og heter nå også Grizzlies, men med kjælenavnet Cubs.

Sesongen følger studieåret, og innledende runder var i Grimstad 23.–25. oktober i høst for de fire beste lagene fra NM sesongen før, mens lagene på 5.–9. plass spilte sin første runde i Bergen 14 dager senere. 12.–13. mars er det mellomspill, altså kvart- og semifinaler, på Kristiansand stadion. Det er tidligere stadion til fotballklubben Start. 24.–25. juni er det finaler og plasseringskamper på Snarøya i Bærum.

Unikum har spurt lederne i Grimstad-lagene kalt Grizzlies om prestasjoner og håp om prestasjoner. Hvert lag har rundt 25 medlemmer.

FREDRIK BJØNNES, LEDER FOR HERRELAGET
Hvordan har Grizzlies prestert i mesterskap i det siste året?
Før fjorårets sesong, så har prestasjonene ikke vært spesielt gode. Men i løpet av fjoråret tok vi steget opp blant Norges beste lag ved å komme til «final four» i både Studentlekene i Trondheim og NM. Begge gangene endte dessverre med fjerdeplass etter knepne tap. I Trondheim ble det tap i bronsefinalen etter «sudden death» mot HIOA Kings. I NM tapte vi semifinalen mot Norges desidert beste lag Oslo Legends med bare ett mål, 11–10. Dette er den beste kampen guttene har spilt noen gang. Bronsefinalen endte med ett-målstap igjen mot BI Chiefs fra Bergen. Det var jo også Bergen Challenge der førstelaget røk ut i kvartfinalen mot NTNUI som vant turneringen, mens rookie-laget imponerte glimrende innsats ut ifra forventningene med tanke på at de hadde bare spilt en drøy måned.

I høst har vi vært i Stavanger og spilt turnering, der guttene tok sin første turneringsseier noen gang. Det har også vært NM-runde her i Grimstad 23.–25. oktober. Der tapte guttene forventet mot NTNUI og Oslo Legends og slo BI Chiefs etter en jevn kamp. Vi spilte også Norgescup mot UiA Studs fra Kristiansand, der vi vant 13–4.

Hva slags håp har dere om prestasjon i mesterskap i år?
Guttene håper å beholde plassen i toppen og målet er å nå «final four» igjen i år. Men etter at mange sluttet til sommeren i fjor på grunn av endte studier og at vi har fått skader på et par viktige spiller, så blir det vanskelig, men målet er det samme uansett.

Hvem er deres hardeste konkurrenter?
I år vil det være NTNUI, Oslo Legends og HIOA Kings.

gsi

TALE FUTTRUP SOLFJELD, LEDER FOR KVINNELAGET
Hvordan har Grizzly prestert i mesterskap i det siste året?
Lacrosse i Norge er ikke veldig stort, så det er heller ikke mange turneringer: Det er NM hvert år, og annethvert år er det studentleker i Trondheim eller Bergen. Lacrosse i Stavanger pleier også å arrangere en turnering hvert år.

Høsten 2014 fikk vi sølv i Bergen Challenge, og vårt aller første gull fikk vi under Studentlekene i Trondheim for akkurat ett år siden. Rett etter sommeren var vi i Stavanger hvor vi igjen tok sølv. Vi har også sølv i hvert NM vi har deltatt i siden vi startet.

Hva slags håp har dere om prestasjon i mesterskap i år?
Vi har allerede vunnet den ene kampen i Kristiansand i mars på walkover fordi det ene laget ikke klarer å stille. Så vi er automatisk videre i topp fire, men skal spille mot BI Lionesses (Oslo) eller BI Cheetahs (Bergen) om gullfinale eller bronsefinale.

I og med at vi ikke har noe dårligere en sølv i NM, håper vi jo på å ikke være dårligere i år!

Hvem er deres hardeste konkurrenter?
Vi er fire topplag som pleier å være ganske jevne, Cubs, Bi Lionesses (Oslo), HIOA Queens og NTNUI, men i år har Queens et veldig sterkt lag, så det er nok de som
er vanskeligst å slå.

Intervjueren bor selv i Grimstad, og ønsker dermed Grizzlies-lagene lykke til.

Tekst: Targeir Attestog – Send mail
Foto: Jakob Evensen – Send mail

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.