guttelaget

Andre-års jusstudent Nichlas Ødegaard Gundelach er aktivitetsleder hos KSI Crusaders Ishockey. Den første offisielle lagtreningen til laget fant sted i august 2015, men idéen kom allerede om vinteren, da han og kamerater spilte løkkehockey på Tresse.

– Da fant vi fort ut at det var noe vi hadde lyst til å fortsette å drive med sammen. Noen av oss hadde spilt en del før, mens andre var helt ferske, forteller Nichlas. Laget trener nå to ganger i uken på Idda Arena. De er blitt så mange at laget ser for seg at de må ha tryouts (opptaksprøve) etter starten av høstsemesteret.

– Da håper vi jo gjerne det kommer inn spillere med litt erfaring fra tidligere. Det er blitt lite kamper på oss ettersom det ikke er all verden av lag å spille mot, slår Nichlas fast, og synes det er rart at det er liten interesse for ishockey i Norge, for det er raskt og underholdende for publikum, og landslaget og norske NHL-spillere har gjort det bra de siste årene. Han antar at det viktigste årsaken er at fotball og håndball er så populært at folk ender opp med å drive med det i stedet.

laget

Crusaders har fått spilt en treningskamp mot U17-laget til Kristiansand

– Den vant vi 4–2. Det var god matching for begge lag, så vi håper vi kan få til en match til mot dem før sommerferien, sier aktivitetsleden som også nevner den triumfen i Studentlekene i Tromsø, der laget tok sølv.

– I bunn og grunn handler hele greia om å skape en sosial arena og ha det moro sammen, som et lag. Den lagfølelsen og tilhørigheten er uvurdelig!

Selv om han setter stor pris på felles spilleglede, så mener Nichlas at det ikke er så mye som er morsommere enn å vinne. Derfor prøver laget å trene seriøst og intenst. Han mener at det også er moro å se utvikling i ferdigheter hos seg selv så vel som andre på laget.

Framtidsutsiktene til laget mener Nichlas er ganske lovende, for få av medlemmene er masterstudenter.

– Det hadde vært kult å høre om 10–15 år at laget man var med på å opprette fortsatt lever!

Tekst: Erika Erdös  – Send mail, og Targeir Attestog – Send mail
Foto: Nichlas Ødegaard Gundelach

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.