01_veien_til_suksessDette er den nye faste sportsspalten i Unikum, nemlig «Veien til suksess». I denne spalten vil det komme artikler som følger utviklingen og resultatene til flere av avdelingene i KSI og GSI som satser og bedriver sin idrett på ett høyt nasjonalt nivå.

I denne utgaven tar vi for oss kanskje den mest meriterte av alle avdelingene i KSI, nemlig futsalgjengen. Denne gruppen har ikke bare hevdet seg nasjonalt, men også internasjonalt! For KSI Futsal dro faktisk til VM i mikrofutsal og klarte en sensasjonell 3.plass. Ikke verst for en gjeng med studenter fra UIA, men det er ikke den eneste gangen futsalgjengen har vært ute og brynet seg på de store gutta ute i Europa. De har også deltatt i Futsal Champions League, som i seg selv er imponerende når man ser hva de har av ressurser å stille opp med mot profesjonelt finansierte lag.

Gjennom de siste årene har det vært en stødig satsning hos futsalgjengen, og i år ble de igjen belønnet for den enorme innsatsen de legger ned for sporten sin. De vant nemlig NM etter en meget spennende finale og er med det igjen kvalifisert for en ny runde i Champions League. Det er vanskelig å finne ord som kan beskrive hvor uvirkelig stort det er for et studentidrettslag å komme seg til en turnering hvor de skal møte de beste spillerne i Europa. Men for å gjenta meg selv, skal altså en gjeng studenter fra Kristiansand spise kirsebær med de store. Det er ikke rent mindre enn fantastisk.

For de av dere som kanskje ikke helt vet hva futsal er, kan jeg gi en enkel innføring. Futsal spilles innendørs på en bane som er ca. like stor som en håndballbane; målene er også de samme. Forskjellen fra vanlig fotball går ut på antall spillere og ballen i seg selv; i futsal brukes en ball som har så å si ingen sprett i seg.

Dette gjøres for at ballen skal holde seg mest mulig på bakken, som er en sentral del av futsal. Det er en langt mer teknisk orientert versjon av fotball enn hva man er vant til fra originalen. Samtidig har hvert lag bare 5 spillere på banen, inkludert keeper, til enhver tid. Futsal ligner derfor mer på håndball i form av intensitet og fart i spillet.

For de av dere som kunne tenke seg å prøve ut futsal, er første trening på nyåret 4.januar. Som med alle avdelingene i KSI og GSI er det alltid behov for nye folk som kan bli med og føre avdelingene videre, så hopp i det og prøv noe nytt. Hvem vet, kanskje nettopp dere ender opp som vinnere av Champions League på KSI Futsal.

Det var meningen at jeg skulle kjøre den samme prosedyren som jeg gjorde med KSI Topaz der jeg var med gjennom en trening for å overvære og observere gutta i aksjon. Dessverre var det jo eksamenstid, og de fleste hadde viktigere ting å foreta seg, og KSI Futsal uteble til januar. Dermed blir dette en introduksjon til Futsalavdelingen, men senere kommer vi tilbake med bilder og intervju med lederen for KSI Futsal samt bilder av gjengen som har satt UIA og KSI på det internasjonale kartet i Futsal.

Tekst: Tom Børge BelsaasSend mail
Foto: Marius Grønvold (privat arkiv)

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.