I februar våkner en ny, men kjær tradisjon hos sørlandsstudentene opp igjen: Student-UGA. Det sørlandske svaret på de fremste studentfestivalene i Norge.
Teamet som har stått for organiseringen av UGA er nå i siste fase av forberedelsene før det braker løs, denne ganger har de tenkt å gjøre det større og bedre enn forgjengerne.
– Vi vil at Kristiansand skal bli en av de store norske studentbyene, så håper vi jo at UGA kan være med å bidra til det. Og selv om vi ikke får UGA til å bli akkurat like stort som UKA i Trondheim så skal det i hvert fall bli like fett, sier PR sjef Espen Pedersen.
Ideen var å trekke folk ut av den vanlige studenthverdagen og la dem gjøre noe de vanligvis ikke gjør. Som i dette tilfelle er fest i tussmørke, speeddate og ølløp og diverse shower og fester. Arrangørene ønsker påpeke at dette skal være et lavterskel tilbud for alle studenter, uten drikkepress eller blodpriser. UGA-teamet er klare over at studenter har litt lettere lommebok enn folk flest og har derfor arrangert for at mesteparten av arrangementene er gratis, med egne studentpriser på alt annet og mulig for alle studenter som måtte føle for å delta skal ha mulighet til det.
Fadderuka konkurrent
– Når du spør folk hva som er en av de mest minneverdige tingene fra studietiden så er nok fadderuka en av de tingene som flest kommer til å svare. Så det vi ville gjøre var noe som kunne konkurrere med det, sier Matias Strand Rud, UGA 2018s TV sjef.
I fadderuka var meningen å bli kjent med sin nye studieby og klassen, men siden studentene nå har vært her en stund og funnet seg til rette og dannet en egen sosial sirkel vil UGA gjengen gi studentmassen muligheten til å oppleve en form for oppfølger til fadderuka nå som studentene har kommet seg til rette og kan virkelig oppleve studentbyen sin.
Det skal være en mulighet til å bli bedre kjent med både andre og selg selv forteller de kloke hodene i UGA teamet når spurt om hva de håper å få ut av UGA.
– Vi har lyst til å pushe folk ut av komfortsonen, forteller eksternt programansvarlige Nora Sande.
– Alt skal være et lavterskel tilbud så om du finner en ting du liker veldig godt så vil du oppfordres til å prøve deg litt frem på annet som man vanligvis ikke ville gjort. Speeddate eller øl løp er jo gode eksempler på ting man sjeldent opplever.
Forandring fra i fjor
Sande er en av to veteraner fra fjorårets UGA, hun og årets frivilligansvarlig Phally Prum har igjen tatt på seg ansvaret for at sørlandsvinteren ikke får passere uten at studentlivet snus på hode en ti dagers tid. De to sier de har tatt med seg en del lærdom inn i det nye året, først og fremst å utvide ledergruppen. Hvor de to var alene om å styre alt i fjor har UGA-styret vokst med flere medlemmer.
– I år er styret mer enn dobbelt så stort så vi klarer jo å holde styr på mer, men vi vokser og vokser også veldig mye så det blir stort for oss uansett, sier internt programansvarlig Ingrid Jakobsen.
Vil ha med seg Grimstad
– Det ble litt hektisk etter hvert når vi bare var to som skulle styre alt, i tillegg til å sette opp programmet skulle du sette alle frivillige i arbeid, være med på alt, passe at det dekkes av mediene, styre Insta, styre Face, styre det økonomiske. Du følte at du aldri kom i mål. Espen jobber seg nå ihjel på bare markedsføringen og det delte vi på i fjor i tillegg til alt annet. Nå er det faktisk rolig nok til å kunne jobbe ordentlig, ler Prum.
I fjor ble det lagt opp til aktiviteter og egen arrangering ved begge av UiAs campuser, men på grunn av lite engasjement og erfaring med hvilken utfordring det var å arrangere en festival i to forskjellige byen har teamet istedenfor bestemt seg for å fokusere all sin energi på å skape et stort samlet arrangement i Kristiansand, ettersom det er den største av de to studentbyene. De stresser at alle fra Grimstad er hjertelig velkomne på alle aktivitetene.
(Rettelse: Siden vi snakket med teamet har det dukket opp et arrangement i Grimstad nemlig UNIK jobbsøkerkurs, kurset vil bli avholdt i begge UiA byene i løpet av UGA)
For å skape en ny festival er det mye som skal på plass. Siden UGA ikke ennå er like etablert som mange av de andre studentfestivalene andre steder i landet har teamet jobbet for å vise Sørlandet hvorfor de bør satse på studentfestival.
Så langt har mange av linjeforeningene skrevet seg med og bidrar ved å styre aktivitetene, byens bedrifter og organisasjoner er med på å hjelpe til med lokaler, premier og annen støtte. De har nå klart å få et partnerskap med musikkfestivalen Skral som bidrar med utstyr og rådgivning på hvordan man skal klare å styre en festival på størrelse.
– Vi er veldig interessert i å få med eksterne aktører her i Agder som kan bidra med lokaler i tillegg til annen støtte. For det som er så kult nå er at vi fyller opp det vi booker, men vi vil jo at så mange som mulig skal få komme, sier Sande.
Tekst: Mats. S. Høimyr
Foto: UGA
[…] [ 07.02.2018 13:46 ] Årets UGA: Vekker studenter opp fra vinterdvalen Kultur […]