Skral arrangeres hvert år på sandstrendene rundt Groos i Grimstad. Det er kanskje ikke Norges største festival, men det er vel kanskje en del av sjarmen?

Etter en helg på Palmesus hvor det var fylt opp med mye ”dunk-dunk”-musikk på scenen, så jeg virkelig fram til å sjekke ut hva Skral hadde å tilby. Slagordene til Skral er ”Norges koseligste festival” og ”Kos på Groos”, så jeg var spent på om de levde opp til det.

Søte plakater

Det første jeg la merke til inne på festivalen var de fine og morsomme plakatene som var laget for hånd og plassert rundt på forskjellige områder. På vei inn til festivalen var det en plakat hvor det stod at vi gikk gjennom hagen til Geir, og det var flere slike plakater rundt på festivalen som blant annet viste veien til “klinebenken”. Disse plakatene ble lagt godt merke til av alle og var ikke annet enn bare veldig koselig.

Festivalområdet

Festivalområdet var stort, og det fantes alle mulige slags boder med mye forskjellig mat og drikke. I forhold til tidligere festivaler jeg har vært på, merket jeg hvor deilig det var med mindre pressing i publikum under konsertene. På Skral handler det visst ikke om å stå helt foran og prøve å bli sett av artisten blant tusenvis av folk. Det handlet rett og slett mest om å kose seg og nyte musikken fra den plassen man står på. Selv om jeg stod ganske langt foran, så mistet jeg ikke pusten og ble heller ikke nærmest skadd av alle rundt.

Musikken

Festivalen hadde booket flere kjente artister, men også flere artister som ikke gjør at det ringer en bjelle hos alle. Det skapte likevel god stemning for de fleste! Mange oppdaget nye navn som de kunne legge til i spillelista på Spotify. Kjartan Lauritzen, Cezinando, Arif og Unge Ferrari var blant de store norske artistene på scenen leverte virkelig gode show, og publikum sang med.

Ingen aldersgrense

Skral er en festival som er åpen for alle aldre. Om man var over 18 år, fikk man et drikkebånd som tillot deg å kjøpe alkohol. Først var jeg litt skeptisk til hvordan det skulle fungere med mange fulle folk rundt forbi og barn på samme område. Barna som var på festivalen ble aldri noe ”plage”, eller noe man la spesielt merke til på en negativ måte. Det var ikke annet enn koselig å se barna kose seg på konsertene!

Joey Badass på scenen på idylliske Groos i Grimstad.

Jeg møtte på to damer i en av bodene som fortalte at nevøen deres hadde gledet seg lenge til Skral, og synes det var veldig gøy at de kunne være med. ”De er med på dagen, også drar de hjem på kveldstid når folk begynner å drikke litt mer”. Når jeg hørte dette, forstod jeg at det ikke var et problem med barn under 18 år som festivaldeltagere.

Skral har klart å stjele en liten plass i hjertet mitt. De stod opp til slagordene sine og jeg har rett og slett ikke klart å finne noen ”feil”. Er du interessert i en god, tradisjonell og koselig festival så vil jeg anbefale deg å ta turen innom Skral til neste år!

Det skal jeg.

 

 

 

 

 

Tekst: Aida Mahmody
Foto: Didrik Rud

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

2 Comments

  1. […] [ 15.07.2018 17:30 ] Vi bekrefter: Det er kos på Groos Anmeldelse […]

  2. […] Les også: Fjorårets Skral-anmeldelse […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.