Torsdag 1. november startet fotballsesongen for bedriftslagene i Kristiansand. KSI fotball går offensivt ut og vil kjempe i toppen av 1. divisjon.

– Det blir veldig moro å begynne å spille kamper igjen, det er jo det gøyeste, sier trener for KSI Fotball Herrer, Shandy Carl Nilsen (24).

Nilsen har spilt på KSI Fotball de siste fire årene. Dette blir den første sesongen der han har hovedansvaret for godt over 50 spillere.

– Det går overraskende fint å ha kontroll på alle sammen, men samtidig er det mer arbeid enn jeg hadde trodd. Det er mye organisering, sier han.

Skal være det beste studentlaget

Det sier seg selv at 50 spillere ikke kan spille på ett fotballag, så dermed stiller KSI herrer med to lag i 1. divisjon, KSI herrer 1 og KSI herrer 2. Der vil de få tøff konkurranse, bl.a. fra GSI Jags fra UiA Grimstad og KSI MHG Crocodiles fra NLA Mediehøgskolen Gimlekollen. Det er første gang at alle de tre lagene deltar i samme divisjon i bedriftsserien.

– Målet vårt er å være det beste studentlaget, spesielt siden vi har to lag. Vi har prøvd å dele inn lagene så jevnt som mulig, og jeg mener at vi er gode nok til å bite godt fra oss på begge lagene. Det har også begynt mange nye, gode spillere. Jeg må si at nivået på laget i år er mye jevnere enn det det har vært tidligere, sier Nilsen.

Opprykkslaget MHG vil overraske

Et av lagene Nilsen og de andre vil møte i vinterserien, er KSI MHG Crocodiles. Studentene fra NLA startet i 3. divisjon, og de har rykket opp to år på rad. Nå venter nye utfordringer i den øverste divisjonen.

– Vi gleder oss veldig mye til sesongstart. Vi har rykket opp to ganger på rad, og med nye spillere satser vi på at oppturen fortsetter. Det er veldig vanskelig å si hvordan vi står i forhold til 1. divisjon ettersom vi ikke har spilt der før. Vi går imidlertid respektløst til verks, og satser minimum på øvre del av tabellen. Spesielt gøy er det at vi får interne oppgjør mot KSI, sier trener Roy Skjæveland.

Det at KSI vil være det beste studentlaget i serien, vil ikke Skjæveland ha noe av.

– KSI må gjerne gå kjempehøyt ut og hevde at de skal være det beste laget i serien. Vi kan gjerne være underdogs og knuse dem når det gjelder. Vi frykter ikke KSI på noe som helst måte. Vi har et meget sterkt lag og regner med at vi kan overraske, sier 21-åringen.

Allerede i første serierunde er det duket for et skikkelig rivaloppgjør. MHG og GSI møtes nemlig i den første kampen.

– Jeg regner med at GSI vil gi oss tøff motstand. Tidligere har vi spilt 2-2 og tapt 3-4 mot dem, men det er tredje kampen som gjelder, sier Skjæveland.

Går for ny pokal

Foto: Zhilwan Manbari

Det er ikke bare for herrelagene at vinterserien begynner, men også for damene. Men i sommer så det ut til at damelaget til KSI faktisk ikke kunne stille lag. Da valgte Vilde Rolstad (23) å ta grep.

– Dette er det tredje året mitt i KSI, men det første som trener. Det var veldig mange fra i fjor som sluttet pga. studiet, så det var få igjen. I sommer trodde jeg ikke at vi kom til å få et lag, så da valgte jeg å steppe som trener slik at vi fikk det til, sier Rolstad.

KSI damer har meldt på to lag i vinterserien samt ett mikslag der gutter og jenter spiller sammen.

– Vi gleder oss veldig til seriestart. Vi har blitt en stor gjeng og har forberedt oss godt på trening, så dette blir gøy, sier 23-åringen.

Hva er målsettingen for vinterserien?

– Vel, i fjor kom vi på andre eller tredjeplass, slik at vi fikk pokal. Det er målet denne sesongen også, svarer Rolstad og ler.

Viktig å ha et tilbud som KSI

Utenom å spille bedriftskamper i Sørlandshallen hver torsdag, trener de tre studentlagene i Kristiansand to ganger i uken, og arrangerer ofte sosiale opplegg. Trenerne påpeker viktigheten av å ha muligheten til å spille på et fotballag ved siden av den hektiske studiehverdagen.

– Jeg får jo venner her som jeg ikke har truffet før på UiA, så du får et nytt fellesskap og miljø. Det har vært gøy å komme med på laget, det er kjekke folk å være med, også gleder jeg meg til å spille kamper, sier Kaja Myklebust (22), som er ny på damelaget til KSI.

– Samholdet er godt, og jeg synes det er veldig viktig å ha et tilbud som KSI. Det tror jeg ikke jeg er alene om, legger Rolstad til.

Trenerkollega Nilsen er enig.

– For min del har KSI vært viktig. Det er veldig deilig å ha fotballen et par ganger i uka til å koble av alt eksamensstresset og andre ting. Jeg er en fyr som synes fotball er gøy, men det viktigste på KSI er det sosiale, avslutter han.

Tekst: Henrik Gill

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.