Da vi satt oss ned med VIAN, var de i slutten av en hektisk uke. Til tross for fire dager i studio, masteroppgave, singelslipp og pris under Sørlandske Sommernetter i Kilden, var det et engasjert band som møtte til intervju.

Travle musikere

Det var en samlet og oppstemt gjeng som møtte med Unikum dagen deres nye singel kom ut. Frem til nå har de hatt to singler ute på diverse musikkstreamingsider, og den 28. april kom den tredje, «Hvit Støy». Denne singelen, i likhet med de to andre singlene VIAN har lagt ut, blander norske tekster fra vokalist Elisabet Mjanger med et bredt lydbilde fra Tobias Øymo Solbakk på trommer og synth, Vegard Kummen på bass og Kristofer Spangen på gitar.

Kollektivt, kaotisk prosjekt

VIAN har gjennom våren utviklet seg som gruppe. Fra å tidligere jobbe med én og én låt, hvor låtskriver Elisabet Mjanger og produsent Vegard Kummen meislet frem et lydbilde, arbeider nå alle bandmedlemmene kollektivt i studio med sitt nye prosjekt, et album som kommer ut i oktober. I den kaotiske prosessen endrer sangene seg noe etter medlemmenes ulike tolkninger av sangene, for bandet ønsker at musikken skal kunne tolkes slik man vil, og at noe skal resonnere hos alle.

 

Det tviles i stillhet, med påsminka krav

(fra låten «Hvit Støy»)

 

Kristiansandbandet

Medlemmene i VIAN kommer fra alle kanter av landet og møttes som studenter på musikk-konservatoriet. De er veldig komfortable med å ha en så liten og komfortabel by som base. Og musikkmiljøet i Oslo og Bergen er uansett bare er en tekstmelding unna. Propeller Recordings, som har tatt seg av mixing og mastringen av den nye singelen, har artister som Highasakite, Team Me og Moddi, som alle klarer seg uten å bo i hovedstaden. Det er heller ingen mangel på ressurser og støtte fra det voksende kulturmiljøet i Kristiansand. Med kompetente forelesere som gir tilbakemelding, og støtte fra organisasjoner som Cultiva ekspress, føler bandet seg godt ivaretatt. De har ingen planer om å bytte base med det første, selv om Elisabet Mjanger nå har levert masteroppgaven sin, noe som betyr at etter sommeren er det kun Vegard og Tobias som er studenter ved UIA. De vil dog fortsatt være sterkt tilstede i Kristiansand, og spille på den kommende eksamensfestivalen.

Låtene «Gå der vinden blåser», «Heilt te du dør» og «Hvit støy» er alle tilgjengelig på blant annet Youtube og Spotify.

Tekst: Roar Frivold Skotte

Foto: ACT Entertainment

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.