ANMELDELSE

Dirigent: Torodd Wigum
Solist: Ingar Ben. Nordby, Theremin
Konferansier: Orvar Säfström
Spilles: 1. og 2. februar på Kilden

«Spenn fast sikkerhetsbeltet, koble inn hyperdriven, og bli med på vår intergalaktiske reise med lysets hastighet!» står det i konsertens beskrivelse, og det kunne ikke ha stemt mer!

Denne konserten fant sted den 01. og 02. februar i Kristiansands egne og fantastiske teater og konserthus, «Kilden», som ligger ved Sjølystveien 2. Premieren foregikk på kvelden første gang og på ettermiddagen dagen derpå. Jeg måtte bestille billett til neste konsert etter en fantastisk opptreden av Kristiansand Symfoniorkester, og jeg ble like forført begge gangene!

Med «Science-Fiction» som hovedtema tok konferansier Orvar Säfström og Kristiansand Symfoniorkester oss med på en intergalaktisk reise gjennom utrolige stykker fra både filmenes og spillenes verden. Det jeg syntes var veldig bra med utvalget av sangene var variasjonen. Mange av oss som satt i konsertsalen har nok vokst opp med noe av musikken som ble spilt, og jeg tror de traff veldig bra på dette. De spilte musikk fra blant annet Battlestar Galactica, Star Trek, Halo, Star Wars, E.T. og mye mer. Selv om jeg personlig kun kjente igjen en håndfull av sangene som ble spilt, syntes jeg det likevel var forfriskende å høre fantastisk film- og spillmusikk for første gang i en live konsert!

Mellom sangene sa Orvar Säfström noen ord om neste sang som skulle spilles. Du kunne høre at han selv brenner for sangene som ble spilt og historien bak dem og satte sterkt preg på helhetsinntrykket mitt av konserten. For eksempel da vi skulle høre James Horners «The Burning of the World Tree» snakket han om at hvis vi lukket øynene kunne vi høre treet falle i det det ble bombardert av menneskene gjennom musikken. Han satte stemningen til sangen som skulle komme, og det tror jeg gjorde at musikken ble enda bedre tatt imot av publikum.

Vi fikk også en skikkelig utenomjordisk opplevelse ved at solist Ingar Ben. Nordby spilte på et instrument fra begynnelsen av 1900-tallet som heter «Theremin» som gjenskaper lyder som kan sammenlignes med alien-romskip som flyr forbi som vi har hørt i mange filmer.

Foto: Remi Arefjell Hayek

Konsertsalen på Kilden er en fantastisk sal med flott akustikk som gjør det å høre live film- og spillmusikk helt utrolig. Det ble også tatt i bruk forskjellige fargelys for å matche settingen i musikken som ble spilt. Det gjorde konserten bare enda mer estetisk! Jeg tror jeg kan snakke for alle som var der når jeg sier at Kilden har virkelig tatt sjangeren på alvor i fremføringen og skapt noe fantastisk for oss!

Konserten avsluttet med stående applaus og jubel fra publikum begge dagene konserten ble holdt. Og overasket ble vi da vi fikk høre en sang til som var utenom programmet. Og for en avslutning!  Kristiansand Symfoniorkester avsluttet konserten med «Imperial March» fra Star Wars. Det var som om de visste fra før av at de ikke kunne avslutte konserten uten den sangen!

Avslutningsvis vil jeg si at om det er første gang du hører Kristiansand Symfoniorkester fremføre, eller det er en god stund siden sist, så anbefaler jeg deg på det sterkeste å vurdere å sjekke ut programmet til Kristiansand Symfoniorkesteret. Studenter kan kjøpe restplasser for kr 75,- på utvalgte forestillinger 1 time før forestillingen. Ellers får man 50 % rabatt på ordinære billetter på enkelte forestillinger. Ikke et verst tilbud med tanke på hva du får!

Om du gikk glipp av denne konserten, fortvil ikke, allerede 21. mars har du muligheten til å høre musikken som inspirerte John Williams i produksjonen av musikken som du finner i Star Wars. Jeg ville heller ikke sett bort i fra at dette er siste spill- og filmmusikk konserten Kilden arrangerer. Så hold øyene åpne, lik Kristiansand Symfoniorkester på Facebook for å følge med på fremtidige konserter!

Tekst: Remi Arefjell Hayek

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.