Hva får du om du samler 700 sørlendinger, legger til litt velkjente hiphop- toner og en energibombe av en entertainer? Et beachparty innendørs i februar!

Wyclef Jean fikk publikum til å koke under konserten på Kick lørdag. (Foto: Stine Grimsrud)

 

Fugees-legenden Wyclef Jean satte standarden for årets Palmesus ved å få rundt 700 sørlendinger til å danse til ære for hip-hopen. I kjent stil entret Wyclef Jean scenen med ansiktet godt gjemt i en altfor stor hettegenser. Så viste han sitt sanne ansikt.
– Det er ikke mange rappere som har vært presidentkandidat i Haiti. Jeg har vært lenge borte, men nå er jeg tilbake, forsikret rapperen.

Allsidig
I løpet av kvelden kommer en salig blanding av appeller til de vakre sørlandsjentene, rene stemningsrapporter og politiske appeller.
– Vi må få slutt på all skytingen av uskyldige mennesker, roper han til publikum som løfter henda i været og roper ut sine rungende ja.
Og den velkjente låten “911” får publikum i ekstatisk stemning. Dette er ikke valgkamp og ikke et kirkemøte, men definitivt ikke en ordinær konsert. Wyclef Jean er ikke redd for å blande sjangre, og han er heller ikke redd for å by på seg selv. For å hele tiden ha med seg publikum beveger han seg rundt i lokalet og på et tidspunkt tar han en god gammeldags stagedive.

The Fugees
De fleste husker nok Wyclef fra storhetstiden i The Fugees som tok verden med storm på 90-tallet. Deres album, The Score, er verdens mestselgende hiphop- album med 15 millioner solgte skiver, og når Wycleaf begynner på sangen ”Killing me softly” jubler publikum gjenkjennende.

Siden tiden med The Fugees har Wyclef Sean hatt en solokarriere og vært produsent for mange verdensstjerner. Det gjør at denne kvelden er en eneste lang hitparade, der publikum velvillig tar på seg ansvaret for å ta del i allsang. Aldersspennet denne kvelden er fra 20-40 år, og i ett hjørne av lokalet kan man se en dame i førtiårene svinge seg til hip-hopens toner med øynene lukket. Slikt gjør noe med humøret.

Bergtok publikum
Wyclef klatret rundt hele Kicks lokaler slik at alle fikk en smakebit av hans karisma på nært hold. Muligens var det en strevsom jobb for sikkerhetsvaktene som måtte holde tritt, men det bidro til å løfte underholdningsverdien ytterligere noen hakk. Han hadde publikums fulle oppmerksomhet, og gjentatte ganger plukket han opp noen av publikums smarttelefoner og ga dem et YouTube-øyeblikk ved å nærfilme seg selv mens han sang. Etter cirka to timers spilletid og gjentatte beskjeder om å avslutte konserten trakk han arrangøren opp på scenen.

– Du er så vakker. Kan jeg få lov til å holde på litt lenger, ba han.
Et av argumentene var at han fortsatt var innstilt på New York sin tid, og han dermed var klar for å fortsette festen noen timer til. Han fortsatte som DJ og tok med seg publikum gjennom sin innholdsrike spilleliste som strakk seg fra Michael Jackson til Rihanna.

No place like Kristiansand
Rapperen hadde gjort hjemmeleksa si og mot slutten av kvelden serverte han blant annet A-ha sin ”Take On Me” til stor begeistring fra publikum. Ikke minst appellerte han også til sørlendingene.
– I´ve played before in Miami, before that in Chicago and New York, but there is no place like Kristiansand.

[nggallery id=9]

Tekst og foto: Cecilie Hovde og Stine Grimsrud – cecilie.hovde@unikumnett.no/stine.grimsrud@unikumnett.no

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.